Központi csillagunk, a Nap csütörtök késő estétől a Vízöntő zodiákusában folytatja égi útját, a szabadság, tisztaság eszményeit előtérbe helyezve. Ha feltekintünk a csillagos égre, úgy láthatjuk, hogy szombattól a Bak csillagképébe lép be (fontos itt is újra leszögezni, hogy az állatöv 12 jele mind-mind egyenlő, 30 fokos szelet, amely a 2.500 évvel ezelőtt az égen mögötte látható csillagképekről kapta nevét, ám nem azonos vele!). A Bak feje a Tejútra tekint, ahonnan nemrég jött le égi útján a Nap, magával hozva az isteni tudást, fényt, szeretetet. A múltba tekintés az isteni világgal való közvetlen kapcsolat minőségének visszaidézése miatt jelentős.

A Bak a megoldást és a sorsfeladatot is jelöli, a mostani időszakban helye és ideje van az ezzel kapcsolatos sallangjaink lehántásának és a fókusz beélesítésének. A Capricornus (Bak) csillagai alatt a Microscopium (Mikroszkóp) rajzolódik ki, a legapróbb részletekre való odafigyelésre emlékeztetve bennünket. Ami a feladatunk, amivel valódi dolgunk van, azt a legapróbb részletekig dolgozzuk ki, szenteljünk rá időt, figyelmet és energiát egyaránt. Minél jobban összpontosítunk saját utunkra és célunkra, annál kevesebb zavaró, felesleges minőség marad a terünkben, annál tisztábban látjuk magunk előtt a következő lépések egyre kontúrosabban kirajzolódó nyomvonalát. Ez a munka egyben karmánk tisztításában is segít és a következő „állomásra”, a Vízöntő stációjára készít fel, amivel a Bak csillagképe erőteljes átfedésben ragyog.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Tejútról lehozott tudás szárba szökken, fényt gyújt életünkben. Ez a fény hivatott növekedni és bevilágítani lépteink előtt az utat. A mélységből a magasba jutás, a lépésről lépésre, minden fejlődési fokon áthaladó, felfelé irányuló mozgás energiái segítenek megváltóvá válni saját sorsunkban. A múltban megélt tapasztalásainkból a valóban időtálló, igazi értékeket képviselő minőségek maradnak velünk, ők segítenek és támogatnak magasba jutni. Olyan magasba, amire feltekintve talán elszédülnénk a földön állva, ám az állhatatos és kitartó, egyetlen fejlődési szakaszt és lépcsőfokot át nem ugró út segít feljutni. Fentről körültekintve minden értelmet kap, a levegő tiszta és éltető, az Isten közelsége kézzel fogható és jelenvaló, a vele való egység élményével itatódik át lelkünk.

kép: www.wordpress.com

Pin It on Pinterest

Share This