Kedden, a délután közepéig ismét egy háromszög ragyog az égen, ezúttal a stabilitást helyezve a fókuszba: a Szűz Merkúr, a Bak Plútó és a Bika Hold kapcsolódik egymáshoz trigon fényszögeken keresztül. Mindhárom planéta föld elemű jelben tanyázik, összekötő fényszögeik pedig az emelő, a magasba juttató energiát hordozzák. Keddi napunk első kétharmadában egyaránt helye van tenni és kigondolni a cselekvést, ami előre visz.

A Bika zodiákusában tartózkodó Hold a tisztítás megtámogatásán túl a termékenységgel, az anyagban való létrehozással itatja át lelkünket; az érzelmi azonosulás segítségével nagyot léphetünk e téren. A Plútó révén kapunk erőt, képben talán a buldózerhez hasonlatosan idézhetjük fel: lehet, hogy szemre vaskos, ellenálló falak és masszív tetőzet tünteti fel lerombolhatatlannak az építményt, ám a dózer megemelt fordulatszámmal, de végül mindig ledönti. Szögezzük le, hogy nem azért „rombol”, hogy a sittel borított földet sóval behintse, hanem az új felépítésének lehetővé tételét szolgálja a régi, idejét múlt minőségek gyökeres eltüntetése.

160920fold

Végül a Szűzben, otthon, uralmi helyzetben hátráló Merkúr adja a hármashoz a rendszerező értelem, a rálátásra, megértésre törekvés inspirációját. Ő általa kapunk megértést szellemi szinten. A Nagy Hármas ezen a napon mintegy körjátékba összekapaszkodva erősíti, húzza, emeli egymást, hogy az igazi haszonélvezői mi magunk lehessünk erőtáncuknak. Tett, értelem és érzelem egy húron pendülve repít magasba, úgy, hogy akadály legyen a talpán, aki nem menekül el erejük elől visítva.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This