Pénteken lép át a Vénusz a Vízöntő cikkelyébe, szabadságot és tisztaságot hozva emberi kapcsolatainkba, elsődlegesen párkapcsolatunkba. Ha már beszéltünk a szerelemlakatnak nevezett birtoklási projekcióról és a jegygyűrű misztikájáról, akkor jó tudnunk, hogy a Vízöntő Vénusz energiája semmi korlátozó, bilincseket erőltető késztetéssel nem kompatibilis és ha/amikor ilyennel találkozik, onnét visítva menekül. A péntekkel kezdetét vevő hetek tévedés nélkül mutatják meg, hol nem vagyunk összhangban a szabad, megengedő és tiszta szeretet és a birtoklási vágytól görcstől mentes kapcsolódás erőivel. A Vízöntő asztrológiai jele erősen támogatja az elengedést is; az ide megérkező Vénusz pedig jó alkalmat ad társunknak hitt cellatársunk szabadon bocsátására. Itt kezdődik a Vízöntő-mágia magasabb szintje: mikor készek és képesek vagyunk őt elengedni, talán fáj és könnyeket szül, de lehetőséget ad egy magasztosabb minőség megérkezésére. Amikor az érzelmi/energetikai börtön ajtaját szélesre tárjuk, a bezárt madárka azonnal kiröppen, de ez így van jól. Lehetőségünk van a vasalatokat elbontani, a rácsokat leadni a vastelepen és kifesteni, lakályossá tenni a helyiséget. Mikor ezt nem tesszük meg, újra börtönlakó érkezik a sittre, ettől pedig csodákat ne várjunk.

A felszabadulás egyben meginduló, újra éledő energiaáramlást is jelent: a korábbi blokkok eltűntével akadálytalanul cirkulálnak az éltető erők. Itt és most nem (sem) kell arra gondolni, hogy kedvesünket páros lábbal defenesztráljuk; lehet, hogy egész egyszerűen csak ki kell érdemes engednünk abból a skatulyából, amibe buzgón begyömöszöltük. Lehet, hogy lefaragva róla egó szülte torz elvárásainkat, máris egy szebb és tisztább valaki áll előttünk, aki rögtön közelebb kerül szívünkhöz, mert már tisztán látjuk őt – a szemünkkel is.

Még egy adalék: pénteken a Kos zodiákusában járó Uránusz és a Vénusz egzakt quadrat fényszög kapcsolatban áll egymással. De mit is jelent mindez? Nem csak a tisztítás és tisztázás égi cikkelyébe érkezik meg Afrodité bolygója, de ennek a jelnek az egyik ura, a nagy reformer Uránusztól is a legerőteljesebben ható, konkrétumokra törekvő inspiráció érkezik. Emlékezzünk: a quadrat a megvalósulást, az anyagban való testesülést ösztönzi, így a szerelem és a kapcsolatok tisztításának, felszabadításának kevés jobb napja adódik a pénteknél. Amennyiben ezt még mindig kevésnek érezné bárki is – mert telhetetlen maximalista mindig, mindenhol akad bőséggel… -, ott a szárnyaló Sas csillagképébe megérkező fogyó Hold elengedést támogató ereje is. Tömören, velősítve, pirítós nélkül: a hét utolsó munkanapja igazi érzelmi munkanap, csodálatos tisztítási, tisztázási és szabadságot szülő lehetőségekkel. Mindez a szerelem égisze alatt.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This