Alapvető emberi igény a tisztánlátás. Szereted, amikor a dolgaid rendben mennek. A felszínen végletes eltérések mutatkozhatnak, de alapvetés a szabad és tiszta lét. Amikor neked szegezik a kérdést: számodra mit jelent a tisztaság? – gyakran ugrik be a száradó ruhák képe. Ha nem is elsőnek, de a top ötben jellemzően helyet kap a kifeszített kötél és a szél által hintáztatott ruhák.

Megvallom, szeretek teregetni. Ahogyan a vasalás és a panírozás az a két tevékenység, aminek elkerüléséért lobbistává avanzsálok, a teregetés szívemhez közeli. Megnyugtató leszedni, összehajtogatni és helyükre tenni a száraz, illatos ruhákat. Nyáron pluszt ad a fák közé húzott zsinór: a nap illatát még egyetlenegy labor sem tudta reprodukálni. Új autót idéző illatosítót már sikeresen fejlesztettek, napillatú öblítőt szerintem nem is lehet.

Meditatív nyugalmat ad a frissen mosott kelmék gondos elhelyezése. Kis túlzással mandalázásnak is nevezhetném. Helye van a különféle daraboknak, családtagok szerinti bontásban. Rendet kínál már a kicsipeszelés alkalmával. Mikor pedig leszedem őket, nincs kételkedés és válogatás. Valódi elbambulós, agykikapcsolós tevékenység, talán ezért is imádom.

Ha kelmékkel, zoknikkal és kezeslábasokkal működik, akkor kell, hogy a kozmikus történéseket is teregethessük. Igen, igazad van. Profán gondolatmenet, de mit tegyek: ez az analógia villant be. Az már persze személyes perverzió, hogy tovább gombolyítva elhétrenézősítettem.

Nézzük meg, mi áll mögöttünk, vagyis: milyen égi állásokat emelünk le a kötélről.

Lángoló vörös színben pompázó zászlóként táncoltatja a szél a Mars-Merkúr együttállást. A kimondott szó ereje, a gondolat gyorsasága és tettekké formálása príma hétindítóként szolgált.

Igazi mindenre jó minőséget testesített a Nap és a Jupiter szembenállása. Bár asztrozófusként nem való rangsorolni égi eseményeket, ez az oppozíció finoman szólva is fajsúlyos. Hatása nem múlik el a kétszer hat perces csokicsőben sülés eredményével ellentétben.

Jó is, hogy nincs etikai kódex, mert a retrográdba forduló Uránuszt még magasabb polcra tenném. A tarkószirten csattanó tockost kockáztatva jelenthetem ki: a mostani hetek-hónapok egyik emblematikus folyamata. Segítségével a szabadság eddig nem ismert területeire kalandozhatsz. Árukapcsolásként kínálja a benned élő zsenialitás felfedezését. Akár több évtizednyi kishitű lét után egyik pillanatról a másikra ébredhetsz rá önnön nagyszerűségedre. Hogy ez milyen mértékben tuningolja önbecsülésedet, az csak rajtad áll.

A szeretet mindenhatóságát és remekbe szabott hídépítő voltát demonstrálja a Nap és az Oroszlán szívének együttállása. Központi csillagunk a Regulussal találkozva emel vissza az alapvetésbe. Ez pedig nem más, mint a szeretet mindenek felettisége. Igen, akár nevethetnénk is a tézisen. Akkor hallatszana önfeledtnek a kacaj, ha világunk optimálisan működne. Ha mindenhol valós harmónia ölelne körül, minek is kéne beszélnünk ilyesmiről. A kibillentség okozza, hogy mosoly fogadhatja a kijelentést. Nézd azonban meg, az emberek hány százaléka boldog és elégedett valóban – pedig ez az alapbeállítás.

A Vízöntő telihold csodáiról pedig napestig beszélgethetnénk. Vasárnap délután egészen különleges gyorsító sávot gördített eléd az ég. A rálátás-megértés-megkönnyebbülés folyamata kínálja a szintemelkedést.

Sokszor kapom meg: az optimizmus át- és átjárja a csillagmeséket. A héten ültettem magam a gép elé a tézist eloszlatni. A régóta formálódó gondolatok napnál világosabban bizonyítják be számodra: amit olvasol, az a kozmikus történések tükörfordítása. Az időjárás-jelentéssel analógiában vizsgálva látod és érted a lényeget. Így kerülsz közelebb a csillagfejtés mindennapokban való hasznosságához.

A maximalizmus minőségét komoly félreértés és félreértelmezés övezte. Eddig. Némi folttisztítóval pucoltuk le a rá tapadt sarat. Végre a maga pompájában látod ezt a ragyogó jelzőt. Más szóval: szitokból dicséretté konvertáltad, ami meghatározó eredmény.

Már le is vettük az elmúlt hét történéseit a két hársfa között feszülő kötélről. Ugye, milyen jó érzés a fonott kosárba pillantani? Nézzük, mivel készül a jövő hét!

A Szűz jelébe lépő Nap meséjét olvashatod hétfőn. Elismerem, nem hangzik túlzottan izgalmasnak. Mégis, olyan aprónak tűnő, de lényeges minőségeket hordoz a jegyváltás, amit érdemes tudnod. Helyzeti előnyt jelent a többletismeret, mert olyan hatásokra is számíthatsz, amiről a legtöbb embernek fogalma sincs.

Nemhogy unalmasnak nem nevezhető: kirobbanóan intenzív a Merkúr és a Plútó trigonja. Ez a kapcsolódás csak tutujgatva nevezhető intenzívnek. Magával ragadó, szenvedélyes, kő kövön nem marad utána. Ez utóbbi kijelentést kérlek, abszolútértékben olvasd. Magyarán: kifejezetten emelő erejű vektorral munkálkodik. Ha érzel is kellemetlenséget, az hasonló az izomlázhoz. Elmúlik, de erősebbé, edzettebbé válsz.

A szavak és gondolatok végtelen teremtő erejéről is szól a Merkúr és a Denebola csillag kézfogója. Az Oroszlán nemző részéhez érő Merkúr nem csak erőt ad. Vele és általa súlyt kap a szándékod, ezt pedig torzítatlanul tudod kifejezni. Célba érő elhatározás, falakon ajtót bontó szellemiség fémjelzi.

Izgalmas időszak veszi kezdetét, mert a Merkúr aktivitása nem áll meg itt. Vasárnap a Mérleg jelébe való megérkezéséről olvashatsz. A következő pár hét markáns árnyalatát jó közelebbről megismerned, hogy a leginkább gyümölcsöző módon alkalmazd a mindennapok során.

A kozmikus változások történetei közé itt-ott aktualitásokat is betűzdelek. Ilyen az asztrozófia, mint eszköz „termékbemutatója.” Látni fogod, hogy elvont bölcselkedés helyett a józan paraszti ész minőségét viheted bármely folyamatodba.

Körül fogunk járni egy érdekes kísérletet, számos kérdőjelet tűzve ki. Ezek útjelző karókként vezetnek ki a labirintusból. Nem járja, hogy elveszett embernek érezd magad. Nem járja, mert nem vagy, nem lehetsz az.

Végül, de korántsem utolsó sorban a szeptember elsejét is átfényezzük. A régi traumanapot – legkésőbb most – ideje átprogramozni. Helyesebben szólva: a reakcióidat, mikor a naptár augusztusból szeptemberbe fordul.

Csodás megélések és égi alakulások vannak mögöttünk. Itt, a vasárnapi középpontban állva már látod: a következő hét is csemegéket kínál. Különleges ízű, változatos faaltokat. Egészséges, finom és üdítő színfoltként jelennek meg életedben.

kép: pixabay.com

egyik hétből a másikba fordulunk – optimális ideje a hétre nézésnek

Pin It on Pinterest

Share This