Fura, különös játék jutott eszedbe. Csak egy darab textília kell hozzá, lehetőleg puha, ám sűrű szövésű. Ötleted szavára hallgatva bő háromujjnyi szélesre hajtogatod és a szemed elé kötöd, ami amúgy is csukva, de ez a kendőféle immár az önkéntelen kukucskálástól is megóv. És nekikezdesz, ahogy szoktál. Illetve…

A porszívó a helyén, nehezen is tévesztenéd össze bármi mással. Könnyű kitapogatni a kapcsolót, egész ügyesen megy a vakon porszívózás. A felmosás már bajosabb, de így-úgy megoldod. Persze, a könnyűvel kezdtél, ahogy kell. Mindenki így tenne. Mire odajutsz, hogy ablakot pucolj… Hát ki a búbánatos ménkű tudja pásztázó tekintet, árgus szemek és a bejövő, erős napfény nélkül megmondani, hol csíkos, foltos, netán légypöttyös az üveg?! Micsoda ostoba, elmebeteg sugallatnak engedve szerencsétlenkedsz a lakásban, órák óta, a szó legszorosabb érelmében kilátástalanul? A poén emléke is elszelelt; immár kínos, vérciki, gyerekesen nevetséges helyzetben találod magad. Ami nem baj. Azért, mert örökké emlékeztetni fog: néha (gyakran) nem mondhatsz le a rálátásról, ha valamit meg akarsz tisztítani.

Vízöntő telihold. A fenti két bekezdés a kedd esti holdtölte illusztrációja, nem más. Rálátás nélkül nincs (eredményes) tisztulás. A másik kulcsüzenet: tenned kell érte. Az augusztus 1-én 20 óra 31 perckor egzakt telihold fénye világítja meg aktivitásod fontosságát. Cselekedned kell, a fotel mélyéről a tettek mezejére lépve juthatsz előre. Lásd meg – a változatosság kedvéért – egy újabb takarítós példán keresztül:

Kényelmes karosszék. Valójában egész nap ellennél benne, legfeljebb néha dőlnél le egy kicsikét – nem, szó sincs róla, hogy lustaságból; csupán kinyújtóztatnád magad. De a pihe-puha, ölelő fotel, mint egykor az anyaméh ölel körül. Jó innen körülnézni – általában. Most azonban kezded felhúzni magad. Pedig egykor milyen csodás volt, ami miatt megy fel a pumpa. Egy kiadós csepp akácméz a legjobb fajtából. Az hullott tegnap a padlóra. Halkan, sunyi észrevehetetlenségében. És igen, beleléptél, elmaszatoltad, széthordtad. A finom, szürkés por pedig élesen rajzolja ki a ragadós területeket. Könnyű lenne felállni, elcaplatni a mosogatóhoz, szivacsot vizezni, majd leguggolva feltörölni. De snassz. Azt bárki megcsinálja. Te most másképp döntöttél. Teszteled bosziképességeidet. Annak a kurva konok foltnak magától kell eltűnnie. Illetve mit is beszélek: nem magától: tőled. Összpontosítasz rá. Eggyé válsz a maszattal. Koncentráció és meditáció szintézisre lép, úgy nézed és látod; már meg sem tudod különböztetni a fókuszált tekinteted képét a homályos, spirituális látványtól. Megfeszülve lazulsz bele; tudod: hatalmad adatott az anyag felett. Erről annyi mester, guru és csilliárdokért elvégzett tanfolyam győzött meg. Tessék, hiszek benne, akkor itt ez a makacs folt. Vizsgázz, tudás! Még a jó öreg hasprést is beveted, nyilván öntudatlanul, mert felnevetsz, amikor nyakon csíped magad. Levegő kifúj, új technika után nézel. Meghívod a lakás hangyáit. Gyűjtsék össze, amit kell. Eggyé válsz a hangyák szellemtestével és úgy szuggerálod: vigyétek innen a pi..tymallatba a járólapra száradt exmézet. Hess és huss. De fel nem állnál, a világ minden, lábad elé hordott kincséért sem. Mert nem kell bepiszkolnod a kezed azért, hogy tisztaság legyen. Oldja meg az Univerzum, majd besegít neki a Kozmosz. És persze a tisztítás angyalai, hiszen őket külön meghívtad. Mi baj történhetne?

Csak annyi, hogy a folt marad, te meg valóban az egekig idegeled magad. Tegyél érte. Ragadd a meg a lehetőséget, még akkor is, ha az éppen egy vizes szivacs képében kínálkozik, mint a fenti példában. A Vízöntő-Oroszlán tengely üzenete markáns: láss rá és pucold meg. Ha kell, a padlóra csöppent és mamusszal szétkent mézcseppet, amennyiben szükséges, az életed alapjait egyaránt. Lényegi különbség nincs, „csak” a nagyságrendben.

Fogd munkára az érzelmeidet. Mint minden telihold, a mostani is erősen és mélyen megmozgatja lelkedet. Nosza, konvertáld át a megérintettséget tettekbe! Mégpedig lendületes, érzelemvezérelt ténykedésekbe. Mindenkinek – különösen neked – jobb lesz. A passzivitás ugyanis éppen nyári szabadságát töltve egy nyugágyban piheni ki az egész éves láblógatást. Neked viszont dolgod van. Nem is kevés és nem kevésbé fontos.

Világosságra törekvésed figyelemre méltó, ígéretes jutalomfalatot is kínál. Ez pedig a különleges megoldások bevillanása. Ráérzel, hogyan tudsz célt érni – másképp, mint eddig próbáltad. Az újdonság pedig valóban varázslatos módon dolgozik érted. Gazdagabb eszközkészlet, többféle út a helyes célig, kifinomult megérzések, hogy csak párat említsek az extrák közül. Persze a lista másképpen is folytatható. Leginkább fölfelé tekintve.

Szintemelkedés. Olyan szó és általa lefedett minőség, amire kevesen mondanak nemet. Ezt kínálja a csillagok világának tanulmányozása. Mindig üdvös és építő, ám holdtöltekor elengedhetetlen. Így járunk el mi is, azaz megvizsgáljuk, Nap és Hold szembenállásakor mit súg a csillagok ragyogása.

Tetteid magukban hordják az eredmény ígéretét. Ez a jól hangzó kijelentés sziklaszilárd alapokon nyugszik. Központi csillagunk, a Nap éppen a Rák fényábrájában jár, annak is egy különleges pontját érintette. Ez pedig a Méhkas, más nevén a Jászol, megint másutt M44, avagy Praesepe csillaghalmaz. Itt írtam róla: https://ladonyijanos.hu/egi-szerelemero-segit-foldi-boldogulasodban/

A foganás és égi termékenység jelölője. Olyan sűrűségben, mint a nagyid szilvalekvárja volt: húsz kiló gyümölcsből – három nap kitartó főzést és keverést követően – készült néhány, nem sok üveggel. De abban minden rost és gyümölcscukor, spirituális értelemben pedig a nyár napfényesség-esszenciája benne volt. Ennyire bőség-fókuszúan felvértezve lép a Nap a Holddal szembe, hogy táncra hívja. Egy dolgot azonban tarts észben:

Áldásos legyen, ami felé törekszel. És nem, nem vallásos értelmezés szerint. Magas, azaz a legmagasabb szempont szerint kell passzolnia a méltányos és korrekt eszmeiséghez. Ha túl ködös ez a meghatározás, következzen egy remek szemléltető példa.

Adócsaló, feketén foglalkoztató, okosba dolgozó. Mind igaz Dezsőre, de ennél jóval több is. Ő a környék legtehetősebb vállalkozója, bűnözője, üzletembere – ki hogy nevezi. És Dezső, valamint az ő munkássága régóta csípi a szemedet és pulzálva döfködi igazságérzetedet. A régi, Kevin Costner-féle Robin Hood sokadik újranézését követően végre dűlőre jutsz: betörsz Dezsőhöz. Megérdemli. Amit elveszel, annak a felét el fogod osztogatni, ez szent elhatározásod és fogadalmad. Elkezded tervezni az akciót: beszélteted a postást a kocsmában, milyen vagyonvédelem vár rád odabent. Kifigyeled a kamerák látószögét, megtanulod a két kutya nevét és azt is, hogyan kenyerezheted le őket. Végül, a Nagy Napon dugába dől minden, kútba esik személyes Ocean’s Eleven projekted. Nem, nem köpött be senki. Nincs tégla beavatott ismerőseid között. Nem a balsors kócosra bosszantott angyala üldöz. Egyszerűen csak leverted a lécet. Valahol, alacsony, torzsalkodós szinten tán igazad is lehet. Ám nem kellett sokkal feljebb emelkedni, hogy bebizonyosodjon elhatározásod önbíráskodásba csomagolt kicsinyessége. Bukta, egyes, viszlát. Nos, erre gondolj, ha meg szeretnéd érteni a magasra irányuló szándékot. Most pedig vizsgáljuk meg a Hold helyzetét, ami világos és egyszerű.

Minden, a valódi utadon megtett lépéseddel csiszolódsz. Ez az üzenet nem igényel se aprólékos kibontást, se magyarázatot. Önmagáért beszél. Égi kísérőnk a Bak fényábrájából sugározza az adást, ösztönözve a fejlődésre és a benned élő megváltó erők működtetésére. Cserébe emlékeztet: jár a jó érzés, az elégedettség – fogadd el, itasd át magad időről időre vele. Ha pedig a belekényelmesedés rémétől tartasz, dőlj hátra és nyugodj meg. Nincs összekapcsolódás a kettő közt. Ezt egészíti ki a holdtölte további extra adaléka, amihez két bolygó kínál remekbe szabott mondandót.

Kifinomult megértés. Ott lelsz mintázatra és értelemre, ahol eddig tömör, szürke fal, egyértelmű elutasítás és hét lakattal zárt kapukról történő fájó lepattanás várt rád. A Merkúr és a Szaturnusz egzakt szembenállása cizellálja a telihold energetikáját. Itt is Oroszlán-Vízöntő tengelyről beszélhetünk, ám csillagképi értelemben. A terjedelem kordában tartása miatt mélyebben nem megyünk bele a két égitest pozíciójába, de itt tudsz egy kicsit alaposabban tájékozódni:

Merkúr: https://ladonyijanos.hu/a-szuz-merkur-igazi-fenyes-arca/

Szaturnusz (éppen együttállásban a Fomalhaut csillaggal): https://ladonyijanos.hu/igy-vess-veget-a-maganynak/

A szembenállás (más nevén oppozíció) a kiegészülésre, teljességre törekvés inspirációját adja. Ezzel a szemmel érdemes mind a teliholdra, mind a hozzá kapcsolódó, azonos időben fényeskedő Merkúr-Szaturnusz kapcsolódásra tekintened.

Élj.

Határozz el és mozdulj.

Emlékezz: bordakosaradban dobogó szíved nem csak egy vérpumpa. Sokkal több annál. Ő súgja meg, mi a valóban helyes irány számodra, még ha agyad sikítva tiltakozik is. Mindegy. Mindig az érzelmi döntés a jó döntés. A mostani telihold idején kiváltképp.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This