A mai történet a Vízöntő teliholdról szól, minden zsákbamacska helyett. Amit közkeletűen teliholdnak nevezünk, az Nap és Hold szembenállása. Most éppen pénteken hajnalban, 3 óra 35 perckor lesz egzakt, azaz tűpontos. Már önmagában ez is érdekes.

A nappalok rövidülnek – a nyári napforduló óta így tesznek, most azonban már látható és érezhető is. Pénteken, ha kellően korán talpra pattansz, még éppen a bontatlan sötétség utolsó pillanatait látod. Ekkor csodálkozhatsz rá aktuális teliholdunk szépségére – optikailag. Lássuk, milyen spirituális üzenettel kedveskedik!

A sötétség határáról érkezik a valódi virradat. Ez az első és legfontosabb kibontás. Azért jelentős, mert mindenki orra előtt ott hever, mégse nagyon szokás észrevenni. Pedig ez az origó. Oroszlán-Vízöntő tengely. Rálátás-szabadság tandeme repít, emel fel, de nem „csak úgy.” A passzivitás most pihen. Cselekedetekkel jutsz a tisztázás otthonos birodalmába. Ez lobog a telihold zászlaján, ide érkezik erősítésnek a díszvendég is.

Képzelj magad elé egy egyenlő szárú háromszöget. Alapja széles, masszív, mindent megtart. Ez a Nap és a Hold farkasszeme. Érzelmekből fakadó tettek, lelkedből kiinduló, építő cselekvés. A triangulum csúcsán azonban ott az Uránusz. Ez a különleges planéta a szabadságra törekvés, a tisztítás és a zsenialitás jelölője. Teremtő módon (szakszóval: quadrat, azaz 90 fokos fényszögeken keresztül) stimulálja mind a Napot, mind a Holdat. Ragyogó, csodás. Itt nincs mellébeszélés. Ha mégis, akkor az árazás karcos; nem éri meg.

A telihold még mélyebben csillagképi környezetében értelmezhető. A Nap az Oroszlán rálátó, múltba néző fejénél tartózkodik péntek hajnalban. Múltba néz, azaz megérti, mi történt régen. Ám nem ragad bele, nem cuppan a meddő nosztalgia langy mocsarába. Cselekvő éned megjelenítője, azaz levonja a tanulságot és megteszi a kellő lépéseket. Kamatoztatva a tapasztalásokat, hűen uralkodói voltához. Ezt nevezhetjük akár méltóságnak is. Nincs hebrencskedés, se kapkodás. De nyugalom, szó sincs komorkodásról; elég csak megnéznünk, hol táncol a Hold, mikor telik.

A Bak ekliptikai csillagzatában éri a telés, de egy körrel magasabb szinten, az égi egyenlítőn találunk rá a lényegre. Ez pedig a Csikó csillagzata. Méretét tekintve aprócska, spirituális jelentőségét vizsgálva óriási energia. Játékosság. Ez az első és legfontosabb jellemző. Nem infantilis: játékos; azaz könnyed, görcsöktől mentes. Nem cél, nem lehet célérték a puszta túlélés. Persze, ha Bear Grylls-t kérdezed, a kettő bizony ötvözhető. Sőt: akad, aki vagyonokat fizet az élményért.

Alap: szabad vagy. A lelkedet rajtad kívül senki nem korlátozhatja. Erre emlékeztet a maga valóságteremtésre ösztönző módján a telihold fényes csúcsdísze, az Uránusz. A Bika zodiákusában a teremtésre, a gyümölcsöző termékenységre hangol. Azaz: tegyél a szabadságodért. Mit? Amit a lelked diktál. Ehhez jó a tisztaság; amikor tested, lelked és szellemed egyaránt tiszta, szennytől mentes. Így lehet célod szenny helyett a menny. Csütörtök este fontold meg, mit eszel, iszol és mennyi „hírt” engedsz be valóságodba. Nem mindegy, mivel és mennyire mérgezed le magad a teliholdra fordító éjszakán.

Minden szószaporítás után íme, a telihold kétszavas üzenete: szabadulj fel!!

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This