A keddi nap délelőttje a lelkierőről szól. Vaskos kijelenés, de vállalom az igazságát. Ekkor áll ugyanis együtt a Hold az Oroszlán csillagkép szívével, a Regulussal. Ezt a csillagot az antik gondolkodásban a Világ egyik oszlopaként tisztelték.

Kulcsszava: szeretet, a legtisztább polcról, elvárások nélkül. Nevess ki bátran, de az uralkodói szeretet a Regulus archetípusa. Ma több fehér hollóval találkozhatsz, ellenben gondolj a szakrális királyokra. Ők a népükért éltek és uralkodtak. Hálával, alázattal és a kegyelem érzésével töltötte el őket, hogy a Teremtő ilyen nemes feladatot bízott rájuk. Nem akartak zsebet tömni, szó nem volt 40% visszaosztásról, sem személyi kultuszról.

Ez a szilárd, végtelen nyugalmat sugárzó erő jelenik meg érzelemvilágodban. Talán pontosabb lenne, ha a megjelenést erősödésre cserélném. Pontosabb kifejezés, hiszen a szombat hajnali újholdat követően combosan nő a Hold. Növő Hold egyenlő gyarapodás, többé válás – gazdagodás, a szó legnemesebb olvasatában.

Mit tesz ilyenkor a benned élő félelem? Pontosan azt. Barnuló gatyával repeszt jó messzire. A kedd délelőtt erői kitűnően alkalmasak érzelemvilágod teljesebb megismerésére (ez az Oroszlán rálátása miatt történik meg). A következő lépést valójában meg sem kell tenned. Kódolva, automatizálva íródott a csillagokba. Miről is beszélek?

Felébred benned az uralás vágya. Vissza akarod szerezni a lelked nyugalma fölötti uralmat. Véget kívánsz vetni a kiszolgáltatottságnak, hogy mások hülyesége, egy „rossz” hír, egy beszólás kibillentsen. Ha tudatos agyad nem is gondolja végig, lelkiséged planétája, a Hold a Regulust érinti. Lelki vágy, érzelmi igény formálódik benned, hogy erős légy. Nem kemény: erős.

Vagdalkozásról szó nincs. Hold-Regulus idején olyan elegánsan működsz, mint az ötcsillagos kaszinó elegáns, háromrészes öltönyben észrevétlenül jelenlévő biztonsági emberei. Fel se merül, hogy kidobónak gondolja őket bárki is – mert nem azok. Kedd délelőtti lelkierőd ezt a köntöst hordja. Erős, határozott, elegáns.

Félelmeid uralása emeli meg szabadságod megélési szintjét. Régi szómágia: amikor nem félsz, (már) nem vagy FÉL, azaz egész leszel. Ekkor pedig rád köszönt az EGÉSZ-SÉG. Szokás testi, mentális, lelki egészséget megkülönböztetni. Minden mindennel összefügg, de a lelki épség áll a háromszög csúcsán. Mondom én.

Az együttállás rövid ideig tart. Ennek oka a Hold gyorsaságában rejlik, hiszen nem egészen huszonnyolc naponta kerüli meg Földünket. Emiatt mindössze két óra az egészen egzakt találkozó. Pont égi kísérőnk sebes léptei miatt ritkán írok Hold-tranzitokról. Kivételt szokott képezni a Fiastyúkban, vagy a Skorpió ollójánál való tartózkodása.

Mi az oka mégis, hogy írásra méltónak és önálló bejegyzésre érdemesnek tartottam a kedd délelőtti Hold-Regulus együttállást? A szükségessége. Árnyaltabban fogalmazva: az szükséges, hogy tudj róla. Tudj róla és élj vele. Ez a minőség – a lelkierő, az érzelmi biztonság – jelen világunk egyik keresett-vágyott érzelmi nemesféme. Ragyogóan csillog, de ritkán, a kelletténél jóval ritkábban akad az (átlag)ember útjába. Ezért gondoltam, hogy a kurázsi-telérhez lámpást illesztek. Tudj róla. Hogy használod-e? Ez rajtad áll. Most is, mint mindig.

Itt akár be is fejezhettem volna az írást. Képzeld el, ahogy az utolsó két mondatra lelassítom a beszédet, és halkabbra, amolyan elköszönősre veszem az intonációt. Már azt hiszed, ilyen könnyen meg is szabadultál tőlem. Pedig dehogy. Szeretnék még egy perc figyelmet kérni tőled, hogy két apróságot megmutathassak. Ezek ismeretében még szebben és szebbnek látod a keddi napot, garantálom.

Ekkor a legerősebb a vágyvalósító, életet adó szerelemenergia. Igen, a Marsról és a Vénuszról beszélek. Több napos kézfogó az övék, ám itt, véletlenül éppen itt közelítik meg egymást legjobban. Női és férfi alkotóerőid szikrázó, kreativitásból termékenységbe emelkedő násza ekkor csap fortissimóba. Fordulatszám piros tartományban, leadott teljesítmény maximumon – ide kötődik be az ébredő lelkierő. Engedd meg hogy ne magyarázzam tovább, mert minden szó a szépséget homályosítaná.

Jobb emberré válhatsz ezen a napon. Nagy szavak? Azok, persze. Igen, vadászom a hatást, nem is tagadtam soha, de – kivételesen – olyan objektíven írok, mint a távirati iroda vakbélgyulladásos, ám fantáziahiánnyal küzdő tudósítója a költségvetésről szóló vita ülésterméből. Azért válhatsz jobb emberré, mert lehetőséget kapsz rá. Központi csillagunk, a Nap kedden tűpontosan áll együtt Castorral.

Castor és Pollux maga az Ikrek. A halandó és az örökfényű. A mulandó és a halhatatlan kettőse mindannyiunkban, benned és bennem is ott él. Minden tettünk, szavunk, döntésünk határozza meg, mikor melyiket működtetjük. A Nap cselekvő énedet jelöli születési képletedben. Castorral együttállva rálátsz, hogy kéne, hol érdemes nemes(ebb) módon élned, létezned.

Ennél többet jelent, hogy lelkirőt, bátorságot, a változtatáshoz szükséges elszántságot is megkapod. Emlékezz: a Hold – gyors mozgása okán – a változást is jelöli. Abból is a tempós, hamar gyümölcsöző fajtát, azaz nem lassú a partot mosó víz.

Ragozhatnám napestig: kedd délelőtt ismét remeknél is jobb égi állások munkálkodnak azon, hogy kihozhasd magadból a legjobbat. Bár rövid ideig érintkezik a Hold a Regulussal, az itt elinduló hatások igenis tartósak és jelentős változást hozhatnak életedbe. Ha láttál már lavinát, milyen pusztulást tud egy eldobott kő végezni, most fordítsd ki. Szemléld az inverzét, 180 fokkal csavard el és úgy lásd: egy délelőtt energetikája építeni, emelni, a benned élő jobb változatodat felszínre hozni képes. Utána már csak – fénnyel – táplálnod és működtetned kell új önmagadat.

u.i.: az már csak hab a tortán, hogy a Regulus pont az Ekliptikán, a Nap útján helyezkedik el. Az uralkodói szeretet ölt testet mindennapi létezésedben. Nem filozofálgatsz a szeretetről, nulla szócséplés, hanem éled, azaz te magad hozod le a valóságodba, a háromdimenziós létezésedbe.

kép: pixabay.com

lelkierő, érzelmek uralása – Hold az Oroszlán szívénél

Pin It on Pinterest

Share This