2019. jan 24. 0

Szaturnusz-Neptunusz sextil

Mostantól kezdi igazán intenzíven éreztetni hatásait a Bak jelében bandukoló Szaturnusz és a Halak cikkelyében járó Neptunusz sextil fényszög kapcsolata. Mindkét planéta meglehetősen lassan mozog, így ez az energia jó idei velünk marad, egészen február első harmadáig. A Bak Szaturnuszról már többször is értekeztünk, de tömörítve, címszavakban mégiscsak érdemes felidézni, miben is nyújt segítséget. Támogatja a tapasztalatok tudássá nemesülését, az utunk során látott és megélt dolgok kikristályosítását és életelixír-jellegű esszenciává sűrítését. A folyamatos, lépésről lépésre haladás és töretlen fejlődés jelölője is és nem, a lépésről lépésre előrejutás nem kell, hogy feltétlenül csigalassú legyen, idézzük csak fel a száz méteres síkfutás olimpiai döntőjét, ahol a nyolc induló egyikéről sem a lassúság jut eszünkbe. Ez nem több és nem kevesebb annál, mint mindent látni, szemrevételezni és a kanyarokat nem levágva az út minden méterét jelenléttel megtenni.

A Halakban mártózó Neptunusz visszavezet bennünket legbelső rétegeinkhez, lelkünk legmélyebb területeiről hoz felszínre megoldandó minőségeket. Lehetőséget ad fejlődni és többé-jobbá válni a felismerés-tudatosulás-meghaladás hármas vonata által: ami ősfélelem, belső démon vagy mumus, csak és kizárólag értünk van. Amíg sikítva rohanunk el előle, fejünkre rántva a paplant, esélyt sem adunk neki, hogy elmondhassa üzenetét, ami a legritkább esetben, de még inkább soha nem arról szól, hogy öncélúan összesz@rjuk magunkat. Lehet menekülni, saját érzelmi világunk alsóbb rétegei elől, több közismert „búvóhely” (alkohol, drog és társaik) létezik, de nem érdemes, csak odázunk, el nem kerülhetjük a találkozást.

A következő hetekben megvilágosodik, miért is éltünk meg egy-egy mélyen megérintő dolgot: tantuszok pottyannak le és a mozaikdarabkát a helyükre csusszannak, hogy kirajzolódhasson a teljes kép. A „traumákból” tapasztalatok formálódnak, az értetlenség eltűnik, felszívódik, mint egy nagy zúzódás utáni vérömleny, ám egyidejűleg megértjük, miért kellett akkorát esnünk abban a szituációban. Egészen komoly bölcsülés és rácsodálkozó-felismerő erő fémjelzi a Szaturnusz-Neptunusz sextil energiáit.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!