Meg kéne mondanom neki. De vajon mit szól hozzá? Nem fog kinevetni? És ha már ő is csak az alkalmat kereste, hogy kettesben maradjunk? Akkor is elmondom. Izzadok. A hátamon, ezt most tisztán éreztem, legördült egy izzadságcsepp. Ő le, a hideg meg fel. Csak ő borzongva futott. Ennél bármi jobb. Miért ne nyílhatnék meg? Sem sün, sem tatu nem vagyok, hogy begubózva, defenzíven óvjam puha részeimet.

Tudom, hogy tudja. Tudom, hogy tudja, hogy tudom, hogy tudja. Hergelődök ám belefelé. Van értelme? Tényleg ennyire szeretek őrlődni? De legalább még él a reménye bárminek is. Amíg nincs elöl a farba, nem kell lemondani sem semmiről. Ez is valami. Ez is valami? Érzem, hogy jó lesz. Akkor meg mit tökölsz? Miért nem lépsz és mondod ki? Mi tart vissza?

Ez csak egy elképzelt belső monológ volt. Dialógus egy kitalált személy belvilágából. Nem is tudom, hogyan pattanhatott ide. Ma a Skorpió jelébe megérkező Merkúrról szól a bejegyzés. Vajon tényleg kapcsolódik szál az első két bekezdéshez? Vagy ez csak amolyan „elindul az ujjam és pötyög valamit”-féle huncutság?

Csak a szilárd, tényszerű dolgokra alapozhatunk – szól a közkeletű vélekedés. Ezt a minőséget még az érzelmes-titokkutató Skorpió Merkúr esetében is megtaláljuk. Íme, a szikár tények: pénteken késő este (helyesebb lenne így fogalmazni: péntekről szombatra fordulóban) érkezik meg a Merkúr a Skorpió asztrológiai jelébe. Itt-tartózkodása november 24-én ér véget, ez klasszikus turistavízum. Hogy mit jelent ez spirituális megközelítésben?

Törekszel a nem látható összefüggések megértésére. Vajon ki kavarja a sz@rt? ki vagy mi mozgatja a szálakat? Veszed az adást, de igény erősödik benned a műsorkészítők valós szándékát felfedni.

A tudatod szomjazza a megértést. Jóval több és mélyebb puszta kíváncsiságnál. A bőröd alá fészkeli magát a vágy: összerakni a különálló kockákat. A nem látható, de általad érzett minőségek felfejtése kapja a(z egyik) főszerepet. Mert a szellem síkja önmagában nem elég. Ki is kell mondanod.

Beszélni kell az érzelmekről. Belemenősen, bevállalósan. Nem, nem vagdalkozva. Nem cél, hiszen célérték sem lehet, hogy torz versengésben (gy)alázd a másikat. A kommunikáció céljában a lélek megértése-megértetése áll. Mély érdeklődéssel fordulok feléd, cserébe megnyílok. Nem üzletszerűen, hogy méricskélem a készségességedet és csak akkor lépek, ha te is. Belülről jövő vágy, igény formálódik, hogy beszélj érzelmi világodról. Hogy a másikét is megismerd.

El kell érni, meg kell teremteni az érzelmi biztonságot. A Skorpió jelébe érkező bolygók fő inspirációja nem más. A Merkúr esetében ehhez a gondolatok, a beszéd, az egymás közti értekezés (ősmagyar szóval: interakciók) kínálják az eszközöket. A megismerés ködöt oszlat. A kimondott szó sötétséget űz.

A szenvedély, az érzelmi hullámzás szavakba szivárgása helyén való. Nem kiszolgáltatott bábja vagy belvilágodnak, csak fokozottan törekszel belső megélések átadására. Tükrözve: a másikban zajló folyamatok épp emiatt tartanak számot fokozott érdeklődésedre.

Skorpió Merkúr idején a szavakat akár fel is cserélheted. Más eszközökkel. Mert kommunikálni ezerféleképpen lehet. Ilyen szempontból (is) kihozza belőled a fokozott találékonyságot a következő pár hét.

kép: pixabay.com

titokkutatás: a Skorpió Merkúr fő motivációja

Pin It on Pinterest

Share This