Kedden halad át a Merkúr a Bika csillagképhez tartozó Fiastyúk csillaghalmazán, ismét maximumra csavarva a termékenység erőit. A teremtés a mostani érintettség szempontjából vizsgálva elsősorban szellemi, értelmi tartalommal telik meg, a Merkúr a gondolkodás és kommunikáció planétájaként ilyen minőségekkel tölti meg a csillagos ég egyik legszebb, legfényesebb kozmikus képkeretét. A keddi napon szellemiségünk által válunk teremtővé, helyesebben Teremtővé, nagybetűvel adva meg a szó előtti tiszteletet.

A Fiastyúk, vagy Pleiádok az istenek szerelmi fészkeként is ismert, a bolygópályák itt keresztezik egymást és emiatt a nemes nemzés, a fennkölt szerelmeskedés energiái is itt laknak. A Merkúr a megértésen és megértetésen túl a beavatást is jelöli, így ezen a napon a teremtő erőink és termékeny működésünk által belső felismerések és rácsodálkozások formájában megjelenő igazi beavatás-élmények is várhatóak.

Az emelkedés információja is áthatja tudatunkat, hiszen egyre közelebb kerülünk a Bika csillagkép fejéhez, ami a teremtő és az isteni elvek alapján az anyagban létrehozó kreatív energiák mentén működő szellemiséget jelöli. A Bika szeme a Tejútra, az Istenek Útjára néz, egyre magasabb rezgésekre hangolva bennünket. Bizton számíthatunk a keddi napon szikrázó ötletparádéra, olyan beszélgetésekre, amelyek által egészen fantasztikus, termékenyen működő dolgok pattannak ki fejünkből. Az öröm mindenesetre áthatja a napot, a Bika csillagképéhez hozzátartoznak a földi világban megélhető és élvezhető örömök is, egyik megélési csúcspontja éppen ez a kedd lehet. Gondoljunk Afroditéra, a Bika védnökére: ritkán ábrázolják kolostorbéli kőcellában, amint szorgosan gyakorolja az önsanyargatást.

kép: www.mikeduran.com

Pin It on Pinterest

Share This