Féktelen és végtelen erőt ébreszt a Mars-Plútó szembenállás. Mettől meddig: június 4. és 7., azaz péntek és hétfő között egzakt az oppozíció. Mire jó? Bármire. Pontosabban: bármire, amihez erő kell. Jogos a visszakérdezés: mihez nem kell? Ezért bátorkodom leírni: univerzális átalakító kraft jár a két erőbolygó összmunkája nyomán. Nehéz felsőfokú, időnként túlzófokú melléknevek pufogtatása nélkül írni a Mars-Plútó szembenállásról. És most – szokásommal ellentétben – nem hatásvadászok.

A csillagos ég két fenegyereke néz szembe. Ez azonban nem olyan, mint John Wayne és társai pisztolypárbaja előtti légydöngicsélős feszkó a söntésben. A látszat csal. Ha hallottál, olvastál rosszat akár a Marsól, akár a Plútóról, húzd le a vécén. Pottyantós előnyben. Igen, van nekik (is) alacsony szintjük, de csak benned, bennem és a többi földi vándorba tükröződve tud „rossz” történni. A lottóötöst sem szokás hibáztatni, hogy örömködés közben kapott infi infarktus vitte el a nyertest; ej, de rossz a telitalálat.

Mit kezdhetünk ennyi erővel? Mi történik, ha nem tudom kézben tartani? Jó hírrel folytatom: megoldani-átalakítani hivatott a Mars-Plútó oppozíció energiamintája. A vörös bolygó a Rák jelében, a Plútó a Bakban jár – utóbbi „ráadásul” retrográd mozgást végez. Bak-Rák tengely: érzelmekből megoldásba. Lépsz, mert már nem teheted meg önmagaddal, hogy állsz, mint Lótné a sóbálványverseny döntőjében.

Érzed, benned a megoldás. Ez az égi helyzet nyitja meg az ajtót előtted. Ajtót, amin belépve egyszeriben berobbansz a megoldás, a továbblépés terébe. Nem baj, ha ebben a pillanatban nem látod a „hogyan”-t. A Mars gyors, a Plútó pedig radikális, gyökeres változásokat hozó, mélyre ható változásokat indít meg. A felszín mozdulatlansága látszólagos. Puszta illúzió. Amennyiben vágyod az újat, a méltatlanságból kivezető utat, úgy nyert ügyed van. Nem kell agyalnod.

Húzzuk alá újra: két erőbolygó aktivál és szabadít fel eddig blokkolt energiákat benned. Szárnyakat kapsz. A mikénteknél fontosabb a szándék. Éppen úgy működik, mint ahogyan a leghatékonyabb „csel” a védő lefutása. A Mars-Plútó oppozíció ezt a sokszor egyszerű, de sallangmentességében tökéletes megoldást kínálja fel. Éppen egyszerűsége miatt sétáltál el mellette korábban, erre utólag fogsz rájönni. Hogyan tudsz felkészülni? Vágytudatosítással, fókuszcsiszolással, nagy levegővétellel. Egyszerűen csak azzal: elvárod, hogy a rakéta égbe emeljen. Ő pedig megteszi.

kép: pixabay.com

amikor a hullámok mindent visznek… és ez jó

Pin It on Pinterest

Share This