Beborulni az ősztől – automatizmus lenne? Bármi történjen, menthetetlenül merülsz a depibe? Köd, eső, hideg – lelomboz? Miért kéne lekövetned az időjárást és hangulatodat a meteorológia szeszélyének kezébe adnod?

Hol hát a csodapirula? Ki kínálja oda kerek ezüstszelencéből a kedélyesség és öröm mosolygó tablettáját? Hát a Mars. Ki más? Ha már pirulát említettem, a vörös bolygó nem irul-pirul. Izzik. Szenvedélyesen. Szombaton késő délután (vagy kora este, a megítélés habitus kérdése) érkezik meg a Skorpió asztrológiai jelébe. Jesssssssszusmáriaszentjózsef!! – kap a szívéhez, akinek nincs jobb dolga. Te mindenesetre vágj egy markáns hátraarcot tőle.

A riogatós klasszikus asztrológia fekete listájának előkelő helyén tanyázik mind a Skorpió, mind a Mars. Ne kérdezd, miért. Őszintén mondom, fingom nincs róla nem tudom az értelmes választ. Ha kiragadjuk az alacsony szinteket, talán magyarázható lenne. Ebben az esetben azonban öldöklő tumultusban ütné-verné egymást bolygó és jel, mert a béka segge alatt üzemeltetve minden hátul tud ütni. Ezt, mint a lehúzás kiindulási alapját, nyugodtan elvethetjük.

A Skorpió érzelmes jel. Vizes, milyen lenne más? Az egyik alapvetés, amire figyelmedet irányítja: ne várd el a konstans működést önmagadtól. Ember vagy. Hullámozhatsz. Nem csak focimeccsen, lelked birodalmában is. A hideg, japán-germán precizitással megtervezett-megszerkesztett és legyártott gépezet működjön az ingadozás legkisebb jele nélkül. Ez neki a dolga, nem neked. Ő szerkezet, te ellenben embernek születtél.

Teljesen természetes, hogy hol jobb, hol borúsabb kedvben talál a reggel. Nyilván nap közben és este is változhat érzelmi kondíciód. Ennek tudatosítása az egyik kulcs. Hogy magától értetődő. Kerüld el, hogy a hullám alján püfölni kezded önbecsülésedet és az önutálat mélységéig kalapálod magad a mocsárba. Jön emelő hullám is. Nem is sokára. Napon belül.

A Skorpió jelének két uralkodó planétája van: a Mars és a Plútó. Fekete bárányok mind. De nem neked és nekem. Jó barátok. Mind a Mars, mind a Plútó erőbolygó. A Skorpió jelében otthon van, szakszóval uralmi pozícióba érkezik meg. Ezáltal még intenzívebben ébreszti fel a benned szunnyadó kraftot.

Különös csengése ellenére mélyen igaz a tétel: önnön hullámzásodból tudsz erőt meríteni merítesz erőt. Nem kívülről várod. Ehhez az első lépés máris kipipálva. Már tudod. Ennek hiányában keresni sem kezdenéd. Hoppá. Máris erősödik a hatalmad életed és sorsod felett.

Engedd el a megúszásra játszás kísértését! Amikor magával ragad a hullám, netán örvénnyé erősödik, menj vele. Ne dagonyázz, de éld meg és éld át. Így kapsz erőt ahhoz, hogy örvényen kívülivé nemesedj. A Mars a benned élő félelmek, kishitűségek legyőzéséhez szükséges erőket mozgósítja. Hogy a pitlibe tehetné ezt meg, ha letiltod? Ha piros karanténmatricát cuppantasz mélységed ajtajára? Éppen onnan szabadít fel emelő erőket. Ez a dolga, erre szól kozmikus szerződése.

A Skorpió jelének talán legmarkánsabb vonása az érzelmi biztonság megteremtése. Amikor ezt cselekvő, változtató, inspiráló erők töltik ki, abból nagyszerű születik. A tűz hője, fénye oszlatja el a sötétséget. Kívül-belül egyaránt. Melléktermékként jelenik meg az önismeret. A jel titokkutató mivolta a kifejtett erő fényében új, eddig nem tudatosított oldalaiddal ismertet meg. Új megvilágítás, másik szög – ahhoz képest, amit eddig ismertél.

A Skorpió Mars a rutin, a megszokások és a depresszív csoporttudatosságok csapdájából intenzív erővel ránt ki. Nem ereszti a kezed. Ehhez semmit nem kell tenned, csak tudnod róla, engedned-hagynod – és persze megélned.

Ne hidd el, hogy varázslatos időszak a Skorpió Mars ideje. Újra leírom: éld meg. Meg aztán nyilván fatális véletlen miatt tart december 13-ig, azaz Luca napjáig.

kép: pixabay.com

ezt a gyermeki önfeledtséget, a hozzá szükséges erőt ébreszti fel benned a Skorpió Mars ereje

Pin It on Pinterest

Share This