Kedveseim!

 

Az asztrozófus is ember valahol, neki is szüksége van időnként némi feltöltődésre. Az elkövetkező bő egy hétben egzakt konjunkcióra lépek a természettel, azaz elvonulok kicsit és keveset, leginkább a minimálisnál is kevesebbet leszek gép- és telefonközelben. A közösségi oldal él egy bizonyos érzelmi zsarolással, miszerint Gipsz Jakab választ vár az üzenetére. Az értesítés nem baj, az már inkább, hogy hitvány és lusta ember érzetét próbálja kelteni az azonnali nemválaszolás miatt. Tetézi még egy csalogató lehetőség, hogy ha minden megkeresésre 15 percen belül reagálok, kapok egy kis zöld, hussanó borítékot, ezzel jelezve, hogy turbóteknős lettem és nem váratok senkit. Nem célom senki oktalan megváratása, de ennél még sokkal kevésbe célom megfelelésből, a zöld boríték birtoklásáért kapkodva és két szavakban válaszolni egyéb időkben ugyanúgy, mint a szeptember első hetében. Gyakran megesik, hogy egy nap csak egyszer (néha egyszer sem…) ülök le a gép elé és akkor intézek el mindent. Ez a szokás talán nem korszerű, de a szétesettség korszerűsége nem vonz, inkább ígérek lassabban érkező, de alaposabb reflexiókat.

A következő pár napban találkozhattok ismerősnek tűnő bejegyzésekkel, amiket korábban már olvashattatok. Némelyiket leporoltam és az aktuális csillagüzenetek mellett néhányukat újra elővettem, mert vannak dolgok, amiket egészen egyszerűen jó újra elolvasni és esetleg új megvilágításból szemlélni.

A szombati napunkat, ami már szeptember elseje, érdemes valamivel, pontosabban fogalmazva valami jó dologgal emlékezetessé tennünk. A szeptember elseje a januári hétfő reggeleknél is rondább mázat kapott az elmúlt évtizedek alatt, értelmetlen, nemszeretem iskolakezdések lélektörő fájdalma, a napsütésből büdös tanterembe hurcoltatás bezártság-élménye tapad rá. Ismerjük fel a mintát és tegyük meg önmagunkért a belőle való kilépést azáltal, hogy felülírjuk és valami igazán jóval kötjük össze ezt a napot. Éljünk meg valódi, tiszta örömöket, amolyan szív mélyéig hatolósakat és vegyük észre, hogy a következő évben már nem a letört, csüggedéstől görbedt hátú kisgyerek energiája aktiválódik bennünk szeptember elsején.

 

szeretettel

Ládonyi János

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This