2018. jan 30. 0

Szerdai Oroszlán telihold

Szerdán kora délután opponál a Nap és a Hold, azaz ekkor egzakt a szembenállásuk, ami annyit tesz, teliholdat élünk meg, mégpedig Oroszlán teliholdat, hiszen ebben az asztrológiai cikkelyben jár a Hold, míg a Nap a Vízöntő szeletében lépdel. A Vízöntő-Oroszlán tengely egyben az uralás-szabadság tengelye is, ahol egymást erősíti a két minőség. Minél jobban uralom az erőimet, érzéseimet, életemet, annál szabadabb vagyok – minden tekintetben.

Ne érjen meglepetésként, ha felébredő erők és a szabadságért valló tenni akarás jelentkezik ezen a szép szerdai délutánon, mert helye van. Az érzelmi hullámok bár erősek, de csak a gátakat, a mesterségesen épített és eddig megtűrt akadályokat mossák el; semmi olyat nem tudnak „bántani”, ami életünk természetes sodorvonalában található: azaz ami a miénk, az szuper és az erősödik, ami talmi, ami elvárásból, megfelelésből van velünk, az most jó eséllyel amortizálódik, de úgy kell neki.

Hogy teljes legyen a kép, a Hold egyúttal a Rák csillagkép ollójánál tartózkodik ebben az időszakban, ez az olló pedig (hasonlatosan a sokat hivatkozott Skorpió ollójára) az elengedést támogatja. Talán különösnek tűnik, hogy teliholdkor elengedésről írok, de pont ez benne a nagyszerű, hogy mosollyal és derűvel, sokszor talán észrevétlenül elengedve is meg tudjuk élni a kiteljesedést, az elengedni valóktól megszabadulást, nem kell ennek mindig könnyes, csikorgó fogzománcú búcsúnak lennie. Szerdára, teliholdra fel!

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!