2017. júl 02. 0

Szerelem és bőség

Hétfőtől szerdáig vándorol át a Bika zodiákusában járó Vénusz a Bika csillagkép hátán lovagló Fiastyúk csillaghalmazon, ragyogó, tobzódó bőséget ébresztve. A Bika jelében járó Vénusz uralmi helyzetben van, mondhatni „alapból” is a szépséget, szerelmet, örömöket önti lábaink elé, ám ez még fokozható a most következő napokban, mintegy szent hármasságban sorolnak elénk a földi világunkban megélhető, kellemes minőségek. A Vénusz most az asztrológiai jelen kívül a Bika csillagkép olymposzi védnökeként, Afroditéként is uralkodik, így a jelen napjainkban kettőzötten, többszintűen és többrétegűen jelenik meg ez a termékenyítő energia.

A Fiastyúk az Istenek szerelmi fészkeként is ismert, ezt az elnevezést arról kapta, hogy itt keresztezik egymást a bolygópályák, itt lépnek nászra egymással a teremtő elvek. A teremtés és a termékenység kis túlzással az unalomig ismételhető lenne ennek az égi csodaképnek és csodahelyzetnek a taglalásakor, hiszen maga a Vénusz is ezeket az erőket szimbolizálja. Képviseli még a kapcsolatokat, a szerelmet, a művészeteket, az örömöt; jó tudnunk és újra bevésnünk, hogy minél magasabb szinten működtetjük a vénuszi energiákat, annál több örömöt élünk meg a földön, itt és most. Ne dőljünk be a késleltetett jutalmazás dogmatikus tanainak, a túlvilágon elnyerhető jutalomfalatok helyett a jelenben élve érdemes örömök közt, mosolyogva és teljes szívből szeretve élni.

A bőség minden szinten való megjelenése, a teremtés és a termékenyítés a legfontosabb minőség, ami tárt és ölelő karjaival vár bennünket, igazából nincs is mit ragozni rajta. A hét első három napja – a termékennyé tétel mindennél erősebb jelenvalósága okán – gyermeknemzésre (igazi szerelemgyereket értve) is kitűnő, amit a növő Hold is támogat. Egyáltalán, a kedvessel való foglalatosság és a szerelem örömeiben való elmerülés ajánlott és az ég erői által is megsegített a hét első felében; nyugodtan zárjuk magunkra az ajtót, kulcsot a kulcslyukban hagyva és élvezzük egymást.

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!