A szerelemből született minőséget az Isten is a tenyerén hordozza. Ennek legegyértelműbb példája a szerelemgyermek. Róluk tartják, hogy égi hátszél kíséri (élet)útjukat; valahogy minden olyan természetesen alakul körülöttük. Nem, nem mindig habkönnyen, ám a vezettetés szála gyakorlatilag eltéphetetlen esetükben.

Bármit végezhetsz és teremthetsz a szerelem erejével. Amit csak akarsz, helyesebben, amibe csak beleviszed, áramoltatod. Nincs párkapcsolati kisajátítás; fura is lenne, hogy lestipistopizza két ember szerelemszövetsége az egész csodás energiaorgiát. Jut belőle bőven és bárkinek, ez az egyik alapvetés. Gondolj csak a művészetre.

Ihletett pillanatok. Amikor megszületik a csoda, olyasmi, ami akár évszázadokon keresztül gyönyörködtet el generációról generációra. Nem menne szerelem nélkül. E ragyogó minőség esetében nem is kérdéses, hol a gyökere. Gondolj csak a mondásra: az égben köttetett. A szerelem eredete tehát odafönt, a csillagok világágban lelhető meg. Van is neki bolygója.

Szerelem. Öröm. Harmónia. Termékenység. Édes (nem csak ízben). Még hosszasan folytathatnám, egyszerű terjedelmi okokból fékeztem meg a rajongó vénuszi példálózást. Mert ő az, akiről beszélünk: Vénusz, a szerelem planétája. Alapvetően csodálatos, ám most egy különleges helyhez érkezik el.

Amibe szerelmet pumpálsz, az megfogan, azt életre hívod. A miért? kérdésére a Rák csillagzat ad frappáns választ. Van neki egy – nem túl romantikusan hangzó – csillaghalmaza. M44. Eddig száraz és unalmas; latinul sem különösebben izgató: Praesepe. Magyarul már kezd bizsergetni: Méhkas, Jászol. A születés esszenciális pontja.

Befogadás-táplálás-elengedés. A Rák fényábrája ezt a hármas tagolást mutatja, mégpedig az anyai működés szentségeként. A Vénusz szerdán és csütörtökön tartózkodik itt. Új élet indul, azaz indulhat; hiszen megengedő, nem kényszerítő erő. Igen, a szó legdirektebb értelme szerinti gyermeknemzés idejének is nevezhetnénk. Nemsokára arról is szót ejtünk, miért igaz ez kétszeresen háromszorosan is.

Bármit végezhetsz és teremthetsz a szerelem erejével. Amit csak akarsz, helyesebben, amibe csak beleviszed, áramoltatod. Ez a két nap éppen erről szól. Ha mégis kudarc ér, vizsgáld meg: valóban szerelemmel csinálod? Netán kifinomult, manipulatív energiákat alkalmazol spirituális utadon? Olyannyira, hogy még magadat is becsapod és a görcs mellé fényes, csillámos ideológiákat kreálsz? Ilyenkor tervezz újra, meghívva a Vénusz égiszét. Menni fog, könnyebben, mint gondolnád.

Ha itt tettem volna ki a pontot, vélhetően se benned, se bennem nem maradt volna hiányérzet. Mégis: kerüljük az ilyen korai, kapkodó megoldásokat. Eddig is szép és jó, de még pár kiadósat rá lehet lapátolni. Én magamtól ugyan nem tudnám, de az ég megteszi, ahogyan oly sokszor eddig is és eztán is elvárhatóan. Most éppen egy nagyszerű kiegészítéssel.

A szerelemmel születéshez adja a nemző erőt. Igen, a szóban forgó égitest maga a Mars. A vörös bolygó férfias, lelkes, lángoló, újító erőit állítja csatasorba nász-sorba. Fiastyúk. Plejádok. Ő is bír tárgyilagos elnevezéssel: M45. De nem így ismerjük legtöbbször.

Az istenek szerelmi fészke, az égi nász pontja – ezer és egy módon díszítették szavakkal a régiek. E kifejezések ma épp úgy élőek, sőt. Az itt járó Mars ad szikrát és életet. Időben hosszabb; vasárnapig tart, míg végig masírozik Arész bolygója a csillaghalmazon. A lényeg, a legfontosabb most az „átfedés.” Ott találsz rá a mágiára, amit eddig kerestél.

Mert még ez is fokozható. Nem elég külön-külön a Vénusz és a Mars príma pozíciója, harmadik lépésben is emelhető a tét. All in, Klárikám (!), a szó legszorosabb értelmében. A kulcs maga a kapcsolat. A két bolygó, a két erő, a két energiaminta nem „csak úgy,” rendezetlen összevisszaságban muzsikál az égen. Összefűződésük mesés. Úgy hívják: quintil. Magyarosabban: kvintil. Latinosabban: pentagramma. Matekszakosan: 72 ívfok. Lényegileg: a mágia és varázslat összefűződésének fényszöge.

Az égi nász együttműködése ráadásul növekvő típusú. Szakszóval közeledő, gyakorlatilag erősödő kapcsolatról beszélhetünk Mars és Vénusz között. Nehéz lelkes rajongás nélkül írni, olyan szuper. Azért megpróbálom rövid tömörséggel tudatni veled: az álmok megszületésének ideje virrad fel. De olvasd jól, amit írok!

Megeshet, látszólag, a felszínen nem történik semmi. Nem a te 7 számodat húzzák ki a skandináv lottón. Nem értesítenek, hogy Róbert bácsi, eddig nem ismert, távoli rokonod 734.000 dollárnyi vagyonát csak és kizárólag, minden megkötés nélkül rád hagyta Bostonban záradékolt és letétbe helyezett végakarata szerint. Mégis: valami elindult valamit elindítottál.

A mag vetésének pillanatában még soha, senki nem látta a konkrét kalászt, fát, növényt – a fizikai valóságban. Ellenben azzal a tudattal dugta a földbe, hogy idővel éppen lelki szemeivel simogatott gyümölcse érik be. Emlékezz erre (is): elérkezett az idő, az itt és mostban való, szerelemmel végzett teremtés virradata.

kép: pixabay.com

a szerelem vénuszi energiája színesíti meg a mostani napokat – 

mégpedig életet adó, gyümölcsöző módon

Pin It on Pinterest

Share This