Az emelkedést szimbolizáló trigon fényszögön keresztül kapcsolódik egymáshoz a Vénusz és az Uránusz szombaton. Hogy teljesen pontos legyek, ez a hatás már pár napja érezhető, azonban szombaton lesz teljesen egzakt, pontos a két bolygó közötti 120 fokos ívtávolság, aznap „adja le ereje legjavát” az égi aspektus, hogy a jövő hét elejéig egyre halványuló formában, de még itt legyen velünk.

A megújulás igénye merülhet fel kapcsolati téren, mind párkapcsolatban, mind általánosan vett emberi kapcsolatainkban; felébred annak a vágya, hogy a megszokott és kényelmes formákon túl tudunk együtt jobban is működni, magasabbra nézni. Nem kell a megszokást bilincsként megélni és belecsontosodni, most hatékonyabban ráláthatunk, hol, milyen területeken tudjuk új, friss tartalommal megtölteni és minden fél számára gyümölcsöző módon megreformálni az egymáshoz fűződő szálakat. Egy-egy megfeneklettnek tűnő, holtpontra jutottnak vélt kapcsolatban is fel tud támadni a valódi tűz, az igazi szikra, amikor nem a kihűlt hamuban szeretné sóváran nosztalgiázó szemünk a lángocskát megpillantani. Fontos leszögezni, hogy az újítás mindig a tisztább minőségek felé visz, azaz a megtisztulás is benne van a folyamatban, aminek lehetnek elsőre nem a legkellemesebbnek tűnő velejárói is (könnyek, tisztázó beszélgetések, korábbi félreértések kivesézése).

161105nyuszi

Más olvasatában ez az energetika támogatja a szabad alkotás örömét, az új dolgok létrehozásának nagyszerűségét. Olyan nap ez, amikor a régóta mocorgó ötletfoszlányok egységbe kovácsolódnak, kipattannak és megmutatják magukat: nézzétek csak, itt vagyunk, élünk, erősek, egészségesek vagyunk és alig várjuk, hogy végre megvalósulhassunk az anyag világában! Legyen bármilyen irányú művészi hajlamunk (az is az, ha „csak” főzni szeretnénk egy finomat, különlegeset), engedjük bátran szabadjára, kikapcsolva a kontrollt a megszokott dolgoktól való eltérés fölött. Lássuk meg az így érkező csodákat, bátran és nyíltan beengedve valóságunkba, mert érkezni mindig akarnak, mindössze rajtunk múlik a befogadásuk. Legyünk nyitottak, ítéletektől mentesek és felkészültek az emelkedő, felfelé vivő irányba elmozdulni. Minden átlépett korláttal egy-egy újabb szabadság-élményt élünk meg, nem mellesleg örömmel.

kép: www.pinterest.com

(Cindy Grundsten)

Pin It on Pinterest

Share This