Elképesztően jó érzés, mikor már nem kell többé titkolózni. Fel lehet vállalni a másikat és a hozzá fűződő kapcsolatot. Izgalmas kaland felmérni a külvilág reakcióit, de csak úgy, mint az állatkertben, a vastag üveg mögött élő jószágok mozgását. Látod a hüllőt, de bármit is tesz, nem ijedsz meg tőle. Mert kétségek nélkül tudod: biztonságban vagy. És azt a stabilitást nem a külvilág illúzió-építményei adják meg. Az benned, azaz tebenned él.

Ezért nem bizonytalanodsz el a kedves kezét fogva, még ha más kígyót, békát, mezei pockot kiált is rá. Mert az érzelmeid, a szerelem ereje könnyedén átvezet a huhogók hangján. Hallod, de kit érdekel? Ilyenkor szokott megerősödni az „egyik fülemen be, másikon ki” metódus – mondás helyett szokásként alkalmazva.

A motor: a szenvedély. Az érzelmeid, a benned lobogó tűz éltető ereje kísér át mindenen és bármin. Ilyen állapotban erősödik meg: nincs lehetetlen. Legalábbis előtted. Jó-jó, valóban létezik ilyen szócikk az értelmező szótárban, de az egyszerű tudományos kiadvány; nincs köze az életedhez.

Ezt a hatást szállítja a Vízöntő asztrológiai jelébe kéz a kézben megérkező Mars és Vénusz. Március 6-án, vasárnap reggel gyakorlatilag egyszerre toppannak be a szabadság, a tisztaság és a korlátok megkérdőjelezésének cikkelyébe. Erről az együttállásról korábban már kétszer is írtam. Első alkalommal a kezdetén, majd a Plútóval való hármas kiegészülés idején is született pár bekezdés. Ez azonban olyan égi energia, amiről méltó és való újra és újra megemlékezni – különösen ilyen jelentős eseménynél, mint egy jegyváltás.

A férfi és női típusú alkotó, kreatív energiák összefonódva érnek egy szabad, a korábbi kereteket maga(d) mögött hagyásra ösztönző energetikai térbe. Ez megtestesülhet kapcsolati tovább- és feljebb lépésben is. Ám ezer és egy módon mutathatja meg magát. Ami általános jellemző: pezsdülés, élet, a korlátokon túlra, kívülre irányuló alkotó-teremtő inspiráció hatja át a következő időszakot.

A Vénusz április 5-én, a Mars pedig április 15-én lép majd tovább a Halak asztrológiai jelébe. Az azonban még messze van. Jó tudnod: március 13-ig egzakt a Mars és a Vénusz együttállása. Szuper, remek és kitűnő energia, de. És ez a DE akár felkiáltójeleket is kaphatna. Nem ez az egyetlenegy, a tuti, a kihagyhatatlan ziccer. Nagyon jó, de ha éppen ebben az időszakban nem tudod piros festékszóróval egy frissen meszelt házfalra méteres betűkkel felfújni mindazt a csodát, ami látványosan téged ért, semmi gond, azaz minden rendben.

Mert soha, semmilyen égi történés nem pakolhat rád nyomasztó, felelősséget támasztó elvárást. Maradjunk az aktuális példánál: egy ennyire hosszú ideig tartó – és égi környezetét vizsgálva minimum príma – Mars-Vénusz idején az egyedülállók nem leltek rá arra a társa, akivel ásó, kapa és nagyharang játszik, akkor bújjanak a föld színe alá. Mert ez nem igaz. Jó energia, de nem kizárólagos. Nem olyan, mint a menetrend legutolsó járata. Nem késel le semmit. Mi történik ehelyett? Számodra egy másik idő, út, mód érkezik. Mert mindig, újra és újra kedveskednek a kozmikus hatások. Nincs kihagyhatatlan tuti. Ezt csak azért csűröm és csavarom, mert ha netán ilyen gondolatok keringenének a fejedben, célszerű semlegesíteni őket.

Könnyedséget, szerelemmel alkotó varázserőt kínál a Mars és a Vénusz a Vízöntőben. Elképzelhető, hogy korábbi struktúrák borulnak, de sebaj. Amikor már látod, hamar ugorj arrébb és bizton nem talál el. Amúgy pedig (és ez a lényeg): számíts a szituáció csodageneráló hatására. Mert az hangsúlyos. Ha pedig várod, könnyebben veszed észre – érkezzen bármikor is.

kép: pixabay.com

az egyszerű képlet: Vízöntő Mars + Vénusz = szenvedély

Pin It on Pinterest

Share This