2018. júl 07. 0

Szeressünk!

Vasárnaptól keddig áll együtt az Oroszlán zodiákusában járó Vénusz az Oroszlán csillagképének alfa csillagával, a Regulussal. Őt tartották a régiek a világ négy oszlopából az egyiknek, ez az oszlop pedig stabil és gyönyörű. Ez az égi helyzet olyan, mint amikor a bőségszarut mosolyogva elénk teszi az Univerzum, válogassunk kedvünkre a sok-sok finomság közül. Mivel a Vénusz érinti a csillagos ég ezen remek pontját, tudhatjuk, hogy öröm bőséggel érkezik (emlékezzünk az alapegyenletre: ahol a Vénusz jár, ott öröm terem). A regulusi, uralkodói típusú szeretet árasztása mindenkinek jó érzéseket, harmóniát ad. Ez a fajta szeretet-minőség a tiszta, ragyogó, uralkodási vágytól mentes energia, itt ugyanis nincs már semmilyen görcs, vagy elnyomási, „leuralási” késztetés. Ezek ugyanis a gyengeségből fakadnak, abból a belső bizonytalanságból, ami a hatalmat éppen birtokló (de hangsúlyozottan nem uralkodó!) fülébe sutyorogja annak saját kételyeit. Itt lép színre a kompenzáció, ami dölyfösség, elnyomás, erőfitogtatás és egyéb hasonló torzulás formájában ölt testet.

A valódi uralkodóban szemernyi kétely nincs azt illetően, hogy övé a trón és az uralkodás joga. Itt is és most is ne csak köznapi értelemben gondolkozzunk uralkodásról. Ez a minőség a szakrális királyok sajátja (volt); manapság, világi uraknál hiánycikknek számít, de nem is ott érdemes keresnünk, mert – ideiglenesen – átköltözött biztonságosabb helyekre: a szívekbe. Ez persze nem azt jelenti, hogy régen kőszívű tömegeket vezetett a szerető király, sokkal inkább egyfajta pótlás a dolgok szükségszerűsége és logikája mentén ez a fordulat. Belső, kódolt igényünk van ennek a típusú szeretetnek a megélésre. Ha az „eredeti” helyi értékén nem kapunk belőle, akkor mi magunk áramoltatjuk, így oldva meg a hiány okozta kellemetlenséget.

A Vénusz segít emberi kapcsolatainkba áramoltatni a regulusi szeretetet, de ezen túlmenően a szépség és a harmónia megteremtése egyben szeretet-gyakorlat is mostanság. Csodálatos módon élhetjük meg, ahogyan ez a tiszta szeretet szabaddá tesz bennünket, hiszen amikor képessé válunk őszinte, elvárásoktól és feltételektől mentes szeretet ébreszteni magunkban és árasztani, akkor minden hatalom korlátozásra törő, gúzsba kötni igyekvő keze lehullik rólunk.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!