2018. dec 26. 0

A szeretet bölcsessége az Istenek Útján

Naprendszerünk legnagyobb bolygója, a Jupiter nemrég lépett a Tejútra és egy évnél is tovább, egészen 2020. januárjának közepéig az Istenek Útján jár. A szeretet bölcsességének planétája az Istenek Útján? Ez eleve sem hangzik rosszul, sőt. De „nézzünk mögéje”, ahogyan egy viszonylag ismert előadó mondotta régen. Tej-út, azaz életet adó, tápláló „tejjel” – analógiásan gondolkodva szeretettel – tölt fel. Régen végeztek egy meglehetősen embertelen, ám módfelett tanulságos kísérletet: egy csoport csecsemőt oly’ módon gondoztak, hogy minden testi szükségletüket kielégítették, etették, itatták őket, ám nem kaptak ölelést, szeretetet. Egy idő után jelentős hányadban visszamaradtak fejlődésükben és a gyerekek, többen meghaltak, mert semmit nem ér a test táplálása szeretet nélkül. Ez az, amit a mai nihilista, az egót középpontba helyező, téves és elmagányosító individualizmust ösztönző irányzatok éppen tesznek. Mivel gyakorta nincs ráhatásunk erre, így érdemes saját reakcióinkat megváltoztatni: ha nem tetszik, amit a rádió sugároz, lekapcsolhatjuk; ahelyett, hogy megengednénk a fejfájásig való gerjedést.

A Tejúton járó Jupiter közvetlen, kézzel fogható bizonyosságát adja annak az alaptételnek, hogy szeretet van, mégpedig kívül és belül egyaránt. Bárki bármennyire próbálja is azt sugallni, kiveszett a szeretet, emlékezzünk az energia megmaradásának törvényére: nem vész, nem veszhet el, valahol csak lennie kell. Nyilván első találatként a keresés saját magunkat, belsőnket dobja ki. Ez az égi energetika támogatja, hogy a szeretet megélése és kiárasztása (jupiteri elv!) okán visszatérjünk a Kozmosz valódi rendjébe. A Tejút, amiben élünk, a szeretet galaxisa, ölelő karjai és dobogó szíve mind-mind ezt mutatja meg. Az alapvető determináció, a szeretet nem tud elveszni, ez a lehetetlenség definíciójának tökéletes ábrázolása. Szerezzük vissza a biztos tudásunkat, hogy világunk alapja a szeretet, akkor is, ha más mást mond. Kit érdekel? Legyen az az ő valósága. Aki képes szeretni és tudja áramoltatni ezt az erőt, az már bölcs. Emlékezzünk a durva csecsemő-kísérletre: amint engedjük, hogy kihúzzák alólunk a szeretet bizonyosságának talaját, miért ne állhatna meg az ütő bennünk? Abban a pillanatban kérdőjeleződik meg létezésünk értelme és ott már nincs miért játékban lennünk.

Elmondhatjuk bátran, hogy 2019. egésze, a teljes naptári év arról (is, persze sok más mellett) szól, hogy szeressünk. Tanuljunk meg szeretni, ha eddig nem tudtunk (ilyen amúgy nincs), vagy képtelenek voltunk kimutatni szeretetünket. Idézzük fel, hogy most egy új korszak köszöntött az egész emberiségre, a belső világ felé fordulás ideje, ami a jelen kor minden szülöttének meghatározó változás, egész életében. Rébuszok nélkül: a Plútó az Ekliptika, a Nap útja alá merülve irányít befelé, saját mélységeinkbe, belső világunk felé. Mi is az, ami ott lakik? Nem, nem a rém, hanem a szeretet. Tessék neki jó sok fényt adni (ebben segít ez a merülés), hogy ragyoghasson és visszatükrözhesse megsokszorozva a szeretet fényét. Egyszerű „fizika.”

Ne gondolkodjunk a „hogyan”-okon. Tök mindegy, mert nincs univerzális recept. Mindenkinek saját metódusa van, amire biztosan rátalál, mindössze a szándék, az elhatározás fontos. Az Istenek Útján járó Jupiter szeretettel bélelt, bölcs tanításokkal egyengeti utunkat a jövő esztendőben (is). Aki szokott listát írni vagy fogadalmakat tenni januárban, a sok betarthatatlan, ezért frusztrációt szülő tétel mellé, helyesebben elé írja föl a papírjára: szeretni! Lehetőleg nagy és vastag betűkkel, mert tényleg erről (is) szól az év. A szeretet ereje, ami megváltoztat mindent, vele és általa váltjuk meg a világot és ez nem szóvirágcsokor, hanem tény. És valóság – az enyém mindenképpen.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!