+36 30 855 2287 janos@ladonyijanos.hu

Vasárnap egzakt az Oroszlán asztrológiai jelében vándorló Nap együttállása a Rák csillagzatának legfényesebb, alfa csillagával, a Sertannal (más nevén Acubens). A nap üzenete meglehetősen egyszerű, ám egyszerűségében lakozik szépsége is: engedjünk el szeretettel. A Rák ollója az elengedésről szól, mégpedig a köldökzsinórt elvágó-típusú elengedésről. Itt nem fogcsikorgatva hajítjuk ki az üvöltő anyóst a csukott ablakon át a hetedikről és nem fogadkozunk, hogy soha többé nem tesszük meg ezt vagy azt a dolgot: ebben a stációban megértjük, hogy valaminek lejárt az ideje és szeretettel mondunk istenhozzádot.

A Rák női energia, az anyai (szent)hármasság (befogadás-táplálás-elengedés) esszenciális megjelenítője. A várandósság kilenc hónapja után a szülés maga az elengedés aktusa, egy korszak, a magzati lét lezárása, de ebből rögtön egy új minőség, egy új élet születik. A természet rendjével összeegyeztethetetlen lenne még azon erőlködni, hogy igenis az a magzat odabent tud tíz, tizenegy, tizenkét hónapig lenni, hiszen olyan jól érezte magát az első kilencben, ugyan miért tennénk ki a körülölelő, biztos otthonából a külvilág hatásainak? Ugye, milyen fals még olvasni is? Mégis, hányszor és hányszor követjük el ezt a „hibát” életünkben, amikor nem tudjuk lezárni egy-egy folyamatunkat, kapcsolatunkat; amikor egyik énrészünk ugyan már tudja, hogy eljött az idő, ám a másik még görcsösen kapaszkodik és a túlhordásba hajszol.

Most tevékenyen, cselekvő módon tudjuk ezt a fajta szeretettel teljes elengedést megtenni, gondoljunk csak bele: egyetlen édesanya sem bosszúvággyal szül, ott a szeretet erői munkálkodnak. A minap említett jupiteri quadrat is erősen közreműködik, így a vasárnap egy csodálatos lehetőségekkel teli, sokáig emlékezetes nappá válhat számunkra. Tudatosítsuk, hogy mindennek rendelt ideje van, a gyermekek felnövésének is, a kezük elengedésének is, de ez így van rendjén. Lehet, hogy kicsurran egy-két könnycsepp, de ez nem kell, hogy keserű legyen és a valóban áramoltatott szeretet hamar fel is szárítja.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This