Szombat délután áll együtt a Hold az Oroszlán asztrológiai jelében az Oroszlán csillagkép szívével, a Regulus csillaggal, akit a régiek a világ egyik oszlopának tekintettek. Ő a nemes értelemben vett uralkodói szeretet esszenciális megjelenítője, azé a szereteté, amely nem támaszt elvárásokat és feltételeket, ami „csak” sugárzik, elfogad, éppen emiatt végtelen szabadságot is ad, hiszen nem sérülhet és nem csalódhat, aki képes ilyen módon, tisztán szeretni. Ebben a szépséges erőben mártózik meg a növő Hold, így a szeretet erői által egyúttal lelki, érzelmi vonalon gyarapodhatunk, gazdagodhatunk.

Érdekesség az égen kirajzolódó egyenlő oldalú háromszög: másik két csúcsa a Nyilas jelében bandukoló Szaturnusz, és a Kos jelében járó Uránusz. Mindhárom bolygó az emelő erőket megtestesítő trigon fényszögön keresztül kapcsolódik össze. A hármas szövetségben ott a reformáló, tisztító erő, ami hozzásegít a fényes, lendületes új kezdetekhez (Uránusz). Ott a tapasztalatok, megélések ereje, ami bölcsességként, valódi, magasabb tudásként kristályosodik ki (Szaturnusz). Ebben a körtáncban fokozottan igaz: minden mindennel összefügg.

Érdekes a csillagképi helyzetet is megnézni: az Uránusz a Halak csillagkép kiemelkedő halának fonalánál jár: a felülemelkedés, a mulandó, földhözragadt dolgokon való túllépés erőit támogatja a szabadság, a tisztázás folyamata. A Szaturnusz az Istenek Útján, a Tejúton halad, a gyógyító és beavató Kígyótartóban; megmutatva, hogy tapasztalataink által élhetjük meg a szintemelkedést hozó felismeréseket, mindebben meglátva a magasabb, isteni világok jelenlétét. Gyógyító hatása befelé és kifelé egyaránt működik. A Regulusnál járó Hold „szimplán” a szeretetről szól, nincs mit ragozni rajta. Ők hárman ebben a pár szombat délutáni órában egy csodás energiát adnak, az egymást kölcsönösen emelő trigon-kör okán. Ez egy olyan játék, amelynek csak nyertese van; itt túllépünk a földi szűkítésen, amikor azt hisszük, csak akkor nyerhet valaki, ha a másik veszít, azaz csak mások elvesztett, second-hand javait nyerhetem meg. Szombat délután ennek cáfolata rajzolódik ki és támogatja a földi vándort útján.

 

kép: www.pikkatze.deviantart.com

Pin It on Pinterest

Share This