2017. nov 30. 0

Szeretetnap

Pénteken, december első napján áll együtt a Nap a Skorpió csillagkép szívével, az Antaressel. Nem árulok el nagy titkot, ő az egyik személyes kedvencem. Ez a csodálatos, vörösen fénylő csillag a Világ és a Tejút egyik oszlopa, így rögtön jegyezzük is meg, hogy a Nap mostantól a Tejúton, az Istenek Útján járja égi útját. Az Antares tömören a szeretetről szól. Itt akár véget is érhetnének a sorok, hiszen a szereteten tényleg nincs mit ragozni, de ebben az estben mégis van. Az Antares az isteni, a legmagasabb rezgésű és minőségű szeretet égi jelölője.

A szeretet feltétel nélküliségét manapság sokan elcsépeltnek vélik, csak mert olyan helyzetekben próbálják használni, amikor nem való és ezért nem megy. Egy párkapcsolatban nem tudjuk a másikat feltétel nélkül szeretni, de ez nem is cél. A gyermekünket viszont igen, vele egészen más fényszálak kötnek össze, ahogyan a gondoskodásunkra hagyatkozó házi kedvenceinkkel is. Az antaresi energiákban mélyen benne munkál egyfajta gondoskodás, ami jóval túlmutat a Rák-féle tápláló-óvó-védő minőségeken (ez nem azt jelenti, hogy a Rák csak nyolc pontot ér az asztrókártyában, az Antares meg húszat; nincs köztük sem rivalizálás, sem összeméregetés, egészen egyszerűen más osztály).

Ez az a pontja az égnek, ahol az isteni szeretet érezhető. Az isteni, aki úgy ragyog és sugároz le, hogy nem vár el semmit, nem kéri, hogy zengjük és dicsőítsük nevét. Ez a szeretet árad és áramlik, megkérdőjelezhetetlenül és akadályokat nem ismerve. Ebbe a szeretetfolyóba érkezik meg cselekvő énünk égi képviselője, a Nap, hogy általa mártózhassunk egy nagyot. Nem csak mártózunk, de át is mos ez az erő, érdemes engedni és tudatosan megélni. Fedezzük fel, milyen mélységek laknak bennünk szeretet-vonalon. Talán meg is lepődünk, hogy eddig nem ismert, nem felfedezett érzések ébrednek odabent, amik persze automatikusan kivetülnek és fényt árasztanak. Mert szeretni jó.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!