2018. nov 23. 0

Szeretettel megérteni

Szombaton egzakt a Nyilas asztrológiai jelében látszólagosan hátráló mozgást végző Merkúr és a Skorpió csillagképének legfényesebb, alfa csillagának, az Antaresnek az együttállása. Ez a csillag a Skorpió szíve, az esszenciális, feltételek nélküli, legmagasabb szintű szeretet jelölője; nem véletlenül ő az egyetlen metszete a négy Tejútoszlop és a négy világoszlop csillagainak, egy személyben szállítva a két minőséget, pedig a többiek sem kispályásak.

Ezt ez együttállást nem érdemes (ezt sem érdemes…) túlbonyolítanunk. Rövid, tömör és velős az üzenete: gondoljuk végig, mi az, amit a szeretet, mégpedig a valódi, antaresi szeretet erejével tudunk feloldani, elrendezni. Engedjük tudatosulni, milyen minőség tér újra és újra vissza az életünkbe, amit eddig nem tudtunk abszolválni, mert nem nyúltunk ehhez a jolly joker eszközhöz. Szombaton, ha tehetjük, kerüljük el a körfűrészt, a láncfűrészt, a sonkaszeletelő gépet, mert a megdöbbenések ereje veszélyeztetheti a biztonságos munkavégzést, bátran készülhetünk ugyanis mázsás tantuszok leesésére.

Másik olvasatában nézzük meg, hol tudjuk ugyanezt a minőséget a szeretettel átitatott kimondott szó erejével működtetni. Nem ciki bocsánatot kérni, ha helye van, ezzel nem alázkodunk meg. Fölösleges attól tartani, hogy emiatt megaláztatásban részeltetünk, hiszen amikor a valódi, Antaressel kompatibilis szeretet-energiákkal „dolgozunk”, akkor tökmindegy, mit reagál a másik, az se’ fáj, ha éppen bokán rúg. Vegyük észre, ilyen szeretettel a kiszolgáltatottság és a reakcióktól való félelem érzése a múlté, semlegessé válik.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!