A csütörtöki napon egzakt a Szűz Merkúr és a Rák Vénusz megértésre törekvő sextil fényszöge. Empátiával átitatottan és valódi figyelemmel felvértezve vagyunk képesek kommunikálni, a megértés és megértetés a „szokásosnál” lényegesen magasabb minőségben működik bennünk, érdemes ezt a kitűnő lehetőséget meglovagolni olyan helyzeteink kezelésére, amikor elhúzódó meg nem értettség esete forog fenn valamely kapcsolatunkban. Igen, a Vénusz miatt ismét a kapcsolatokra irányul a figyelem: szeretettel, odaadóan tudjuk társunkat megérteni és őt, valamint a kettőnket összefűző szálakat elhelyezni a Nagy Egészben, a kozmikus játéktáblán.

Ez az égi aspektus a valóban működőképes minőségek megszületését támogatja; az itt megejtett beszélgetések magjai valódi táptalajba hullanak. A megértés és odafigyelés amúgy is vezérmotívum, jó tudnunk, hogy különösebb görcsölés nélkül, természetesen és magától értetődően jelenik meg ez az energia az embertársainkhoz való kapcsolódásunkban. A másik fél mondandóját és annak igazi, szavak mögött megbúvó értelmét látjuk meg és értjük is meg; ez a dekódolás pedig segít egy magasabb szintű válaszreakció megalkotásában. Nem a saját igazunk szajkózása a fontos, hanem a szintézis elérése.

A szintézis pedig egy magasabb, együttműködést megtestesítő fogalom/minőség, amiben ott van mindkét fél sajátossága, ami egymásra téve egy új, szebb és magasabb rezgésű mintát ad ki. Mindketten benne vagyunk, de együtt nem összeadódva, hanem összeszorzódva, hatványozottan ragyogunk most.

kép: www.borisjulie.com

Pin It on Pinterest

Share This