Végre-valahára sikerült, a fehér füst felszállt és örömmel jelenthetem be: a háttércsapattal közösen, hosszas és kitartó munka eredményeképpen készen van a csodapirula. Megérkezett Belgiumból a préselőgép, így a csomagolás is gördülékeny és már rendelhető a csak és kizárólag természetes, zömében bio összetevőkből álló készítmény, amin szakemberek sora dolgozott. Minden anyag felprogramozva, hogy a lehető legjobb hatást adja. Garantálom, hogy ennek a bogyónak a szedésével már 7 (hét!) nap alatt érezhető javulás érhető el, a gondok egyre könnyebben oldódnak meg, a problémák visszaszorulnak, az önbecsülés és az önbizalom szárnyakat kap. Ezt a csodakészítményt fogyasztva tényleg azt érzed, mint amikor orkán erejű hátszélben biciklizel: minden könnyedén, természetesen megy, erőlködés nélkül haladsz előre. A rendelési link a cikk alján található, az első száz regisztráló merinói gyapjúból készített szívmelengetőt kap ajándékba – ha három havi adagot ikszel be. Ugye, milyen jól hangzik?

Azért remélem, a fenti sorokat olvasva minél hamarabb nem dőltél be és csípted nyakon a szarkazmust. Ez a bogyó utópia. Nem kétlem, hogy vannak olyan összetevők, eljárások és tudók, akik képesek lennének egy közel ilyen hatású készítményt összeállítani, de ők vagy csak maguknak és szeretteiknek keverik ki, vagy mélyen kussolnak hallgatnak a tudásukról – mérhetetlenül bölcsen. Nem a gyógyszerlobbi bosszúja vagy keresztes hadjárata miatt, hanem a spirituális háttér okán, ugyanis minden ilyen instant problémamegoldó cucc a beavatást, az eredményért való megdolgozás csodálatos folyamatát venné el tőled. A mai kor szereti az ilyen minőségeket, kütyük sora hordoz hasonló ígéretet a maga területén, amit időnként be is váltanak, ám az önismeret és a jellemfejlődés (direkt nem csak személyiségfejlődést írtam) nem ilyen. Itt dolgoznod kell az eredményért, de ez a „munka” az igazi érték és ajándék. Ebben a vonatkozásban jól teszed, ha magas nyomású mosóval vereted le a „munka” szóra rakódott egzisztenciális nemszeretem sarat (ebben az értelemben vett definíciója: munka az az időt rabló tevékenység, ami megöli a lelked, cserébe annyi pénzt ad, hogy méltatlanul elvegetálj belőle). A munka valójában nemes és míves dolog, aminek a végén remeket kapunk, ahogyan ezt a régiek ’oly bölcsen tudták. Az emberólomból emberarany nemesedik, ez az igazi belső alkímia folyamata.

Ahhoz, hogy az életed javuljon, változtatnod kell. Ez alapvetés, még ha rosszul is hangzik. Olvastam és nagyon tetszett: az őrültség definíciója, ha újra és újra ugyanazt csináljuk, mégis elvárjuk, hogy más eredmény szülessen belőle (Alber Einstein nyomán). Bármilyen biztonságosnak is tűnik a statikus szerkezet, a berögződések megőrzése, egyrészt ez mind-mind illúzió, másrészt nem segíti a fejlődésedet és az emelkedésedet. Ahhoz tenni és változtatni kell. Hiába tanulod meg a világ legjobb, legtutibb módszerét, ha nem használod. Minek tanulsz önvédelmet és szerzed meg a fekete övet, ha az utcán rád támadó „úriember” megjelenésekor a kezedet sem emeled fel?

Amíg nem működteted a tudásodat, az csak holt ismeret. Tágabb ismeretségi körömben él egy (viszonylag) fiatalember, aki több mint egy évtizede mindent kitanul, tanfolyamról tanfolyamra jár; az okleveleit, ha mind csak A4 méretben kapta meg, már nem négyzetméterben lehetne mérni, inkább hektárban, de nem tesz semmit. Ugyanazt a mókuskereket pörgeti és a rossz nyelvek szerint a tanulás ismeretgyűjtögetés csupán a családtól való menekülés eszköze nála. Nem tudom, nem is érdekel, az viszont biztos, hogy nem élni a rendelkezésünkre álló eszközök életet javító hatalmával egyrészt visszaélés, másrészt „bűn.” Ha valaha is sportoltál bármit (sakk, darts és gombfoci kivételével), jól tudod, hogy a nem használt izmok szépen visszafejlődnek, hiszen minek terheljék a szervezetet, igényelve több vért, ha parlagon hevernek.

Nélküled, a te energiáid, a te erőfeszítésed nélkül nem működik semmi. Hiába mész el asztrozófushoz, aki a legjobb elemzést adja, felesleges a tarot kártyát kérdezned, még ha tűpontos válaszokat is kapsz, ha nem cselekszel. Szuper dolog a felismerés, hogy mi miért történik, de te ne állj meg itt. Ez csak az út első, kisebbik fele. Tegyél, cselekedj, lépj!! Minden segítő módszer úgy tud kiteljesedni, ha te is hozzáteszed a magadét. Tudnod kell, hogy ezek nem szolgáltatások, mint mondjuk a szobafestés vagy a téli gumi cseréje. Edzéstervet kapsz, de nélküled az csak egy excel tábla, pixelek halmaza, egyesek és nullák bináris káosza. Te töltöd meg élettel és tartalommal.

Nem baj, ha félsz. Nem biztos, hogy a félelem legyőzésén kell munkálkodnod. Még az is előfordulhat, hogy inspiráló erővé transzformálhatod át: akkor is megteszel dolgokat önmagadért és a fejlődésedért, ha az a tett a komfortzónádon kívülre repít és összecsinálod magad tőle. Cselekedni, amikor félsz: ez az erő, ez a bátorság – ez visz előre, mert itt már átminősíted a saját rettegésedet. Plusz beletett energia nélkül ne várd el, hogy bármi is javuljon veled és benned. Tudatosítsd, hogy csodapirula helyett van egy csodálatos ember, aki mindig a rendelkezésedre áll és bármiben segít neked: te magad. Gyűrd fel az inged (blúzod, macifelsőd) ujját és láss neki!

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This