2018. aug 07. 0

Szeretve megújulni

Szerdától kezdi meg látszólagos hátrálását az Uránusz a Bika asztrológiai jelében. Ez a retrográd mozgás hónapokon keresztül fog tartani, közben a bolygó visszalép a Kos cikkelyébe, hogy a következő naptári év elején, Vízkeresztkor forduljon újra direkt irányba. Az Uránusz lassú mozgású planéta, az ő fordulatai kicsit hasonlatosak a gigantikus óceánjáró hajók manővereihez: kell némi idő az irányváltáshoz, ahogyan a következő direkciómódosítás is – földi léptékkel érve – sokára történik és lassacskán.

Asztrológiai szempontból hamar végzünk az égi helyzet üzenetével: a Bikából a Kosba visszaérkező és ott direktbe forduló bolygó a megújulásra hívja fel figyelmünket: ideje régi és lejárt minőségektől megszabadulnunk, azaz megújulnunk, mint a bőrét levedlő kígyó, hogy fényes, csillogó módon lépjünk a termékenység útjára. Ez a megújulás megtisztulást jelent elsősorban, hiszen az Uránusz a felszabadítás és a tisztázás princípiuma. Idézzük fel a kedves jelenetet a Micimackóból, mikor Kanga megfürdeti Malackát és rádöbbennek, hogy az ő alapszíne rózsaszín, nem pedig szürke. Még nem távolodtunk el túlságosan a rajtkőtől, éppen ideje van visszamenni, ha valamit le akarunk cserélni, át akarunk minősíteni magunkban, hogy így könnyebben és szabadabban teljesíthessük az egész távot.

Sokkal érdekesebb azonban a csillagképek oldaláról megvizsgálni a mostani fordulatot. Az Uránusz éppen csak elérte a Kos csillagzatának fejét, belecsippentett a Tejútra néző energiákba. A „normál”, azaz direkt irányban haladó bolygók esetében innen indul az út, az emelkedés, a haladás a Fény felé. Fej, azaz fejben dőlnek el a dolgok, itt határozhatjuk meg szellemiségünket, itt hozhatjuk meg az elhatározást, hogy milyen zászlót húzunk fel hajónk árbocának csúcsára. Innen, az előrelépés pontjából halad vissza a zsenialitás bolygója a Halak csillagképébe, annak is a legfényesebb, alfa csillagához, az Al Riscához. Ez az összegzés, a számvetés és egyben a kiindulás pontja.

Az Al Rischából vezet egy-egy fonál a karma kerekéről kiemelkedő halacskához és a visszatérő halhoz; itt választjuk meg, hogy merre menjünk. Vegyük észre, hogy egy előrehaladó pozícióból az útelágazáshoz jutunk vissza, ahol akár módosíthatjuk is az irányunkat, ha mégsem tetszik, amerre korábban elindultunk. Újratervezés. Egy kicsit visszaérünk az egység élményébe, kívülről befelé irányítva a fókuszt. Szellemi, gondolati korlátokat törhetünk szilánkosra, hogy nélkülük, tisztán látva és hideg fejjel gondolkodva léphessünk előre, de emlékezzünk, ehhez csodajó patronokat is kapunk: az Uránusz ugyanis a zsenialitás bolygója is, az elképesztően jó ötletek és sugallatok egyaránt segítségünkre szolgálnak a befelé forduló összegzésben és az innen való (újra)indulásban.

A Halaknál pedig nem mehetünk el szó nélkül a szeretet mellet, hiszen rendkívül hangsúlyos a jelenléte: a szeretettel tudunk jó döntést hozni, ez az erő segít kiemelkedni, avagy meghozni a döntést, hogy futok még egy kört és megmutatom, képes vagyok magasabb szinten áramoltatni saját szeretetemet. Az uránuszi érintettség pedig végtelenül erősen támogatja a szeretet megtisztítását: esetlegesen korábbról rátapadt sallangoktól, lerakódásoktól tudjuk megtisztítani, hogy valós fényében ragyogva tudjon tündökölni és hozzásegíteni egy igazán jó kezdethez.

 

képek: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!