2018. aug 13. 0

Szó, ami segít felszabadulni

Kedden áll együtt az Oroszlán asztrológiai jelében járó, látszólagosan hátráló Merkúr a Rák csillagkép legfényesebb, alfa csillagával, a Sertannal (nevezik őt Acubensnek is). Ez a csillag a Rák elengedő oldalán található, ő az ollója; az az olló, ami hivatott a köldökzsinórt elvágni. A csillagos ég ezen pontjáról mostanság többször beszéltünk, hiszen a közelmúltban az akkor még direkt irányban haladó Merkúron kívül a Vénusz és a Nap is nemrég érintette.

A Merkúr a kommunikáció, a megértés és megértetés planétája: a kimondott szó erejével tudjuk az elengedést gyakorolni, lezárni minőségeket, szeretettel elengedni embereket, kapcsolatokat, beszűkült gondolati sémákat egyaránt életünkből. A retrográd mozgás miatt itt és most olyan dolgokat is kimondhatunk, aminek talán már többször is nekifutottunk a múltban, esetleg a nyelvünk hegyén volt már a gyógyító szó, de visszanyeltük és mentünk tovább a kitaposott, ám lefelé vezető úton. A jó hír, hogy most ezeket a bizonyos szavakat tudjuk elképesztően jó érzést adó megkönnyebbüléssel kimondani, mert ennek van itt az ideje.

A hátráló mozgás sajátossága, hogy nem kell kapkodnunk: augusztus utolsó hetéig a Rák hármasának elengedő oldalán jár a Merkúr, így bőven van és lesz is időnk kimondani minden szót és mondatot, ami érlelődik és vágyja a szabad, tiszta levegőt.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!