2019. Sze 13. 0

Amit a szombat reggeli teliholdról tudni érdemes

Ez a hétvége is jól indul: minden irónia nélkül, tényleg; jobban nem is indulhatna. Szombat reggel áll ugyanis egzakt módon szemben a Szűz asztrológiai jelében járó Nap és a Halak cikkelyében vándorló Hold, azaz teliholdat ünnepelünk. A teliholdról mindig is elmondható, hogy erős érzelmi hullámokat gerjeszt, ez most fokozottan igaz: égi kísérőnk a Halak zodiákusában a lélek mélységeibe irányítja a fókuszt. Felszínre tör mindaz, aminek ki kell jönnie. Persze lehet, hogy ennek nem mindenki tud széles mosollyal örvendezni, különösen a struccként fejet homokba dugók érezhetik „veszélyesnek” a toluló érzelmeket, de mikor máskor lenne ilyen rendelt ideje szembenézni velük. Összegzés, lezárás és leltárkészítés a lélek szintjén – mindez a szombat reggel sajátja. A belülről induló hullámok támogatják a változtatást és a rendezést: a Nap, cselekvő énünk égi megjelenítője, a Szűz jeléből ösztönzi a jókor, jó időben megtett lépéseket. Vegyük észre, hogy ezek a tettek igen szilárd alapokkal bírnak, hiszen a lelki töltet miatt könnyű velük azonosulnunk. A dolgok elrendezése megnyugvást, megkönnyebbülést hoz, mint amikor régóta halogatott, félretett feladatot végzünk végre el egy kiadós sóhajtással.

Tekintsünk azonban fel a csillagos égre, hiszen ott még érdekesebb és árnyaltabb üzeneteket láthatunk! A Nap még együtt áll az Oroszlán csillagképének második legfényesebb, béta csillagával, a Denebolával. Ő a fénynemzés égi minőségének megjelenítője és ezt plántálja el a földi vándorba, mégpedig igen intenzíven. A szombaton elhatározott tetteken nem csak áldás van, de mentesek a profanitástól is, hiszen ez egy igen magas rendű energia. Ne lepődjünk meg, ha igazán kreatív, csillogó ötleteink ébrednek, hiszen ideje van. Érdemes félretenni a kishitűséget is, mert az Oroszlán nagyban gondolkodik. A Hold a Vízöntő jövőbe ömlő, tisztító vízéből érkezik a Halak kettősének visszaúszó halacskájához. Ami megszületik a lelkünkben és tettekké érik, az a jövőt szolgálja. Lehetőségünk van a holnapért itt és most tenni. Lehetőségünk adatik kijavítani a múlt hibáit: ez egy olyan kozmikus esély, amikor igenis újat dobhatunk és a régi bakikat kiigazíthatjuk. Nem tehetjük meg nem történtté, de ténylegesen oldhatjuk mindazt, amit onnan teherként cipeltünk eddig.

A szombat reggeli telihold talán érzelmileg gatyafelkötősnek tűnhet, de emlékezzünk, hogy ez egy játék: egy csodálatos, sokszereplős oktatójáték, amiben mindenki mindenkit segíthet. Haladó szinten megjelenhetnek akár könnyek is, de nem azért, hogy nekünk „rossz” legyen: csak segítenek felszínre hozni a mélység terheit, hogy elvégezhessük az olyannyira vágyott megkönnyebbüléshez vezető út lépéseit.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!