2018. dec 21. 0

Születő fény, napforduló

Pénteken késő este, egészen pontosan 23 óra 23 perckor lép át a Nap a Nyilasból a Bak asztrológiai jelébe, ezzel pedig kezdetét veszi a tél. Talán ellentmondásosnak tűnhet, hogy a legsötétebb nap egyben a fény születésének is ideje és a tél mostantól indul el, amikor már mínusz tizenfokokat mértünk és megépültek az első idei hóemberek. Idézzük fel egy picit a nyarat és a nyári napfordulót: fél éve, kellemes júniusi melegben indult a nyár és a nappalok rövidülése, ez mégsem okozott elkeseredést, valahogy senki nem gondolkodott szomorúan június harmadik harmadától amiatt, hogy napról napra rövidebb a világosság ideje. Ezt az emléket és tudást érdemes most megfordítanunk: mutasson a hőmérő bármilyen hideget, essen akár fél méter hó, de tudjuk, hogy akkor is minden áldott napunk világossága egyre hosszabb. Ha nem is látjuk egyik napról a másikra, de heti összehasonlításban már nagyon hamar ráeszmélünk a Fény jelenlévő és jelenvaló növekedésére. Ha valamit érdemes nagy ívben elkerülni, az a téli depresszió és a januári búvalb@szottságbéleltség.

Vegyük górcső alá, mi mindent hoz el a Bak zodiákusába lépő Nap. Kulcsszavak szintjén az idő, a jelenlét és a koncentráció kívánkozik a dobogó három fokára. Vegyük észre, hogy könnyebben és jobban tudunk fókuszálni, ezáltal jelen lenni és a jelenlétből pedig újabb és újabb felfedezéseket tenni, így jutunk el a következő fontos minőséghez, ez pedig a haladás és az előrelépés. A most következő hónap energiái segítik az építkezést, a megoldások megteremtését; elérkezhetünk az életünk uralásának magasabb szintjére.

A megváltói minőség mellett sem mehetünk el szó nélkül. Ahogyan a Karácsony a Megváltó születésének ünnepe, úgy a bennünk élő, saját, privát megváltónk is ébred és aktiválja magát. Emlékezzünk: amint fent, úgy lent: amikor a megváltás erői munkálkodnak, akkor nem a lusta, neccatlétás-borostás tróger kezdi nyitogatni bevérzett szemét bennünk sem. Képesek vagyunk megváltani magunkat, mégpedig az anyag uralásának magas szintű Bak-elvének segítségével; itt már bennünk van a Nyilas bölcsessége, már működtetjük a megszerzett tudást. Ráébredünk arra is: ideje felvállalni önmagunkat, sorsunkat és utunkat. Irány előre!

u.i.: emlékezzünk arra is: a fény születésekor a Jupiter, a Merkúr és az Antares csillag együtt áll, azaz nem kevés és nem gyenge szeretettel érkezik a világosság

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!