Szerdán hazaérkezik a Merkúr: a kommunikáció planétája az Ikrek jele mellett a Szűz zodiákusának ura is, kora hajnalban pedig itt folytatja gyors léptű égi útját. Felerősödik a rendszerben gondolkodás, a mostani időszakban átlátjuk a Nagy Egészet és könnyen el tudjuk helyezni benne magunkat és életünk történéseit is. Szűz Merkúr idején sokkal több válasz érkezik kérdéseinkre, a miértekre kapott feleletek pedig magvasak és magas minőségűek. Apropó, magvak: a Szűzben ott az Arató Szűz szimbolikája is, a merkúri jelenlét elsősorban a gondolati és a verbális (kimondott szó által vetett) magvakra hívja fel a figyelmünket: ki mint vet, úgy arat.

Amit most élünk meg, az a múltban vetett magvaink kalászának learatása, így tehetünk az itt és mostban az örömteli aratásokért jövőnkben. A vetések határozták meg azt, ahogyan élünk: amilyen gondolatokat keringetünk magunkban, olyan valóság épül körénk, általuk teremtjük meg életünket és az azt körbe fogó keretet. Ha nem tetszik, hatalmunkban áll lecserélni.

Fontossá válik az áldozat mágiájának megértése: önként vállalva válik áldássá. Értelmünk ezt az alapigazságot most sokkal jobban és mélyebben tudja megemészteni és feldolgozni, hogy átitatódva vele valóságunk részévé emelje.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This