Szerdától a Szűz zodiákusában folytatja égi útját a Vénusz, megsegítve emberi kapcsolataink rendbetételét. Ez a rendezés a fejlődést és az emelkedést szolgálja; egy olyan állomáshoz érkeztünk, ahol az eddig megtett utat összegezve tűzzük ki az irányt jelölő karókat és tesszük meg a következő lépéseket. Erősödik a másokért, a kapcsolatért való tenni akarás és az erre való képesség fontossága. Megmérettetik – kozmikus mércével, persze – az az alázat, amit képesek vagyunk a kapcsolatainkba, kiváltképpen a párkapcsolatunkba (és annak megteremtésébe, ha jelenleg nincs) belevinni.

Fontos „leltárt készíteni” a megélésekről; mindarról, amin keresztülmentünk. Ez az időszak felkészít a változásra, ami nem rossz és nem jó, egyszerűen van. Ez az egyetlen állandó a képletben. Megérik az igény mélyen belül, hogy formálódjon, alakuljon a társunkhoz fűződő viszony, kerüljön a helyére, tisztuljon le körülötte minden. Ha eddig esetleg félelmetesnek és/vagy túl száraznak tűnt ez a folyamat, jusson eszünkbe, hogy a Vénuszról beszélünk. Ott az öröm, az Élet öröme, az élvezetek megélése, a nevetés, a szerelem. Ez nem egy könyvelő negyedéves beszámolója, ez a bennünk zajló rendezési folyamat, ami nem zárja ki (sőt!) az örömök megélését. Helye és ideje van élvezni az életet, megtalálni és megízlelni a finom falatokat, édes kortyokat, mámorító öleléseket.

Mindezek mögött azonban húzódik egyfajta rendező „elv”, egy erővonal, egy mélyen működő motiváció, ami nagymértékben segíti életünket és társunkhoz fűződő relációnkat átlátni és rendbe tenni. Vegyük észre, hogy ezzel az inspirációval együtt dolgozva működve egyre termékenyebbé válunk, valahogy természetessé válik a harmónia megjelenése és kiterjedése. Ne feledjük: mindezt örömben, ölelésben és mosollyal megélve.

kép: www.alphacoders.com

Pin It on Pinterest

Share This