Istenem, segíts! Sóhaj, felkiáltás, „szelíden” korholó ösztönzés – ezer és egy formában mondjuk ki. Még a hithű ateista száját is elhagyja egy istenemsegíts!, ha a hullámok menthetetlenül összecsapnak a feje fölött. Apropó, ateista: egy ismerősöm ismerőse mesélte (tehát meg lehetsz győződve róla: abszolút hiteles a forrásom…), hogy a halálos ágyán senki sem materialista. Az illető egészségügyi dolgozóként kereste kenyerét az előző rendszer vadabb évtizedeiben. Elmondása szerint ezt a jelenséget több tucat, egyébként bigott pártfunkcionárius földi útjának legvégén figyelte meg. Mit jelent mindez valójában – és hogyan hat ránk: rád és rám is – itt és most?

Az isteni minőség valós és jelenvaló. Tértől és időtől függetlenül. Ennek bizonyossága minden született ember alaplapjára, a nyomtatott áramkörre van sajtolva. Így gördültünk le a spirituális szalagról, hogy csúnya hasonlattal nyomatékosítsak. Futtathatod a materialista, az ateista és ezer más „ista” szoftverét. Az út végén nem számítanak. Ami mélyebben van, az az alapvetés, oda gravitálsz vissza. Ez pedig az istentudat és az isteni minőséget illető megingathatatlan bizonyosságod. Többek között ezért is vagy ember.

Ezt nem kell tanulnod. Semmilyen előfeltétele nincs. A klasszikus megfogalmazás szerint származásra, nemre, bőrszínre és minden egyéb sajátosságra való tekintet nélkül megtalál. Hiszen a tiéd. És nem, nem a vallás. Istentudat, az isteni minőséged tudása. Olyannyira fontos, hogy még a csillagos ég is időről időre emlékeztet rá. Mert ott is megtalálod.

A kozmosz nagy autóskártyájában a mindent vivő isteni minőség nem más, mint a Tejút. Úgy is szokták nevezni: az Istenek Útja. Amikor égi minőségeknek adnak nevet, a fehér hollónál is ritkábban lőnek mellé. Most sincs ez másképp.

A Tejút egy csodálatos spirálgalaxis; tágabb értelemben véve is otthonunk. Mivel benne élünk, azért nem látod olyan megkapóan szép kozmikus fahéjas csigának, mint ahogyan azt az űrteleszkópok szokták fotózni. Az ölelő karok adottak, itt válik érdekessé a történet. Mert – Földünkről nézve – minden évben kétszer lép központi csillagunk, a Nap a Tejút fényszalagjára.

Az egyik alkalom éppen most következik, június 16-tól július 3-ig. Zárójel: ez a rövidebbik; a másik etap december elejétől veszi kezdetét és kétszer ilyen hosszú ideig tart majd. Egyik jobb, mint a másik, tehát nem érdemes „kicsi” és „nagy” Tejút-pacsiban gondolkodnod. Amúgy is: isteni minőségek esetében a mennyiség erősen másodlagos.

Amikor azt olvasod: „Istenek Útja,” ne holmi szakállas-kőtáblás, szigorú arcú, ítélkező istenségek sorfalával díszített sétányra asszociálj. Egészen halkan pötyögöm a következő gondolatot: az isten tebenned van és igen, tebenned él. Igen, fent, mert ösztönösen az égre emeled a tekinteted és felfelé kezdeményezel, ha isteni segítségre szorulsz. Ennél egyszerűbb az egész, legfeljebb leírni gubancos kicsit. Megpróbálom legalábbis.

Az isten nem egy kívülálló, tőled elkülönült entitás. Gyakran képzeljük így el, megy a megszemélyesítő játék; különösen, amikor – felelősséget nem vállalva – akarjuk erősebbik kezünk mutatóujját kinyújtva ezért-azért okolni. Tebenned él, de valóban ott a magasság. Mit jelent ez? Például a felettes énedet. Ő testesíti meg isteni lényegiségedet. Olyan ember még nem született meg, akiből ezt a részt kifelejtették volna. Olyan azonban elég sok akad, aki semennyire sem működteti.

Amikor a Nap a Tejútra lép, azt szakkifejezéssel élve „Tejúton tranzitáló Nap” megnevezéssel szokás illetni. Mire jó? Leginkább a magasabb minőségű kapcsolódásokhoz. Kivel? Az isteni minőséggel, azaz – mint megbeszéltük – a benned élő istenséggel, isteni énrészeddel.

Mivel segítheted a folyamatot? Tisztasággal, tisztulással, test-lélek-szellem szintjén. Nem nehéz belátni: egy finomabban működő antenna tisztábban közvetíti az adást. Ennek érkezik el az ideje. A spirituális bónuszrendszer jellege miatt bőven megéri. De ezt ne hidd el nekem csak úgy! Éld meg, tapasztald meg, hogy valóban így van.

kép: pixabay.com

közvetlen kapcsolódás a Tejúttal, az Istenek Útjával – ez igen!

Pin It on Pinterest

Share This