Keddtől csütörtökig áll együtt a Nap és az Uránusz a Kos asztrológiai jelében, a két nap között félúton, szerdán lesz egzakt az együttállás. Minden Nap-Uránusz találkozóban ott a felszabadulás, a korlátokon túlra kerülés, a láncok, rabigák lerázásának információja, ez most sincs másképp. Ezek a napok segítik életünkben a forradalmi változások kigondolását és megvalósítását is (jelenleg a kettő nemigen válik el egymástól, ez olyan erős energia, hogy a szikra kipattanását követően képtelenek vagyunk a fotelban punnyadva tespedni, tenni, cselekedni akar), olyan inspirációk érkeznek, melyek segítségével valódi reformokat tudunk megvalósítani.

Készüljünk fel a váratlanra – ez a képzavar találóan fejezi ki a szokatlan, hirtelen előbukkanó dolgokat, sugallatokat, amiket most várhatunk és elvárhatunk. Olyan inspirációk érkeznek, melyekkel függetlenekké válunk (Déry János demokratikus szavával való eszmefuttatásból kiindulva ez is egyike azon mellékneveinknek, ahol nincs túl sok értelme a fokozásnak: vagy független vagyok, vagy nem, valaminél függetlenebbnek lenni – de még függésben élni – nem nagy eredmény). A csillagos égen a Halak kettősének alfa csillagával áll együtt a két égi vándor; ez az Al Rischa csillag, az összegzés és döntés pontja.

Szabadon és függetlenül tudunk dönteni arról, visszatérünk-e valamiért avagy kiemelkedünk. Itt és most, bennünk dől el a választás, merre tartunk, milyen irányt határozunk meg magunknak (arról, hogy céltalanul sodródunk, most nem beszélünk, hiszen az már a régmúlt minősége). Ebben a helyzetben jó tudnunk, hogy az Uránusz egyúttal tömény, esszenciális zsenialitást is szállít, ami az együttállás napjaiban átitat bennünket, hiszen a Nappal, cselekvő énünk égi megjelenítőjével találkozik a szabadság planétája. Figyeljünk oda, járjunk nyitott szemmel, füllel – inkább minden érzékszervünk legyen nyitott, mert csodanapok ezek, elképesztően jó energiákkal, csodálatos változásokat hozva.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This