2016. szept 07. 0

Társam a jövőm tükre

A Vénusz továbbra is a Mérleg jelében halad, hátterében immár a Szűz csillagkép jövőbe lépő lába ragyog. A Mérleg Vénuszról általánosságban már korábban is szót ejtettünk, most fordítsuk figyelmünket arra a bizonyos lábra.

Kapcsolatainkban a szépség és a harmónia megélésének ideje van most. Feltéve a kérdést, hogy vajon a jövőm, a boldog jövőm Vele élhető-e meg, most az érzésekben, a reflexiókban érkezhet meg a válasz. A társ tükör – ez a szinte közhelyes megállapítás annyiban finomodik, hogy a Társ a jövőt mutató tükörré válik, amikor rajta keresztül láthatom saját jövőmet, a saját jövőm boldogságát, annak intenzitását, minőségét. Hasonló a helyzet a Gyűrűk Urából megismert Galadriel tükréhez: a Kedvesen keresztül láthatunk rá a jövőnkre, pontosabban egy-egy lehetséges kimenetelére, de nem biztos, hogy ezt az utat kell végigjárnunk. Dönteni szabad, szabad döntést hozni muszáj.

160908tukor

Bárhogyan is szól ez a szabadon meghozott döntés, tudjuk, hogy mi magunk hozzuk meg, ítéletektől és torzításoktól mentesen; élvezzük ki a felelősségét összeroskadás helyett. A szépség és a harmónia támogatása mindenképpen velünk van; a jónál is jobb alkalom a mostani időszak, éljünk vele bátran, örömmel.

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!