Előre látni jó, még üdvösebb, ha a pásztázó tekintet előre gondolkodással is párosul. Amikor ez a kettő frigyre lép, már csak a nyílt, kezdeményező és lelkesítő kommunikációval érdemes tuningolni, hogy istenigazából jól működj(ön az életed). Az égi adás adott hozzá.

Vasárnap délelőtt érkezik meg a Merkúr a Kos asztrológiai jelébe, azaz ő is átszakítja a Tavaszpont képzeletbeli szalagját, mint nemrég az új esztendőt kijelölő Nap tette március 20-án. Ennek oka, hogy a két égitest 28 ívfoknál jobban soha nem távolodik el egymástól. A planéta április 11-én, a hajnali órákban áll tovább a Bika zodiákusába.

Gyors gondolkodást, intenzív és egyben impulzív észjárást és kommunikációt. Ezt hozza a Kos Merkúr. A pezsgés magával ragadó; nem állsz meg belső világodban a lelkesedéssel: igény formálódik benned embertársaidra is átragasztani a nagyszerű, a fantasztikus megismerését. A Kos a kezdet jele is – ideje érkezett új dolgokba vágnod minőségeket elindítani – ezek jellemzően a korábbiaknál magasabb energetikájúak. A cikkelyt uraló Mars a jobbitás és emelés szándékával itatja át a zodiákus ezen szegmensét.

Nem szoktam (és nem is szeretek) alacsony szintekről mesélni ezeken az oldalakon, most egy kivételt teszek, csupán azzal a szándékkal, hogy kivédhesd, elkerülhesd, ha felismered magadban a sarjadást. Méltatlan módon, alacsony szinten türelmetlenség, arrogancia, erőszakos verbális megnyilvánulások születhetnek.

Klasszikus példája, amikor mindenáron átvezeted az öreg vak nénit az úttest túlfelére, még ha nem is akar menni és a cipője orrát smirglizve húzod át. A példa tetején a hab: szóvá teszi és te elküldöd a legmelegebb éghajlatra a komisz öregasszonyt a hálátlan idős hölgyet. Nem ragozom, hiszen ebből is tűpontosan érted, mit érdemes kerülnöd.

Semmi mást nem kell tenned, mint a jobbá alakító késztetést és a lelkesedést valóban jobbító szándékkal, de megértő módon (a Merkúr az eszmecsere égi vándora) működtetni. Menni fog.

kép: pixabay.com

valóban ló, nem kos – ám a Kos Merkúr energiája éppen ilyen

Pin It on Pinterest

Share This