Az előrelátó tervezés bizonyos életterületeken kifejezetten jó. Ilyen az időzítés. Mégpedig a precíz, hatékony időzítés. Tudott tény: 2022. március 20-án délután beköszönt a tavasz. Nem is akármilyen. Talán furának tűnik, mert a tavasz olyan, mint az anya: csak egy van. Látszólag.

Létezik naptári tavasz. Ez minden egyes esztendőben március elsején érkezik el. A február elteltét követően kínál egyfajta kellemes érzést. Már március írunk, tehát tavasz van. Akkor is, ha szakad a hó és két számjegyű mínuszok dermesztik az odakint jégkorongozó farkas- és medvecsapatokat. A március az március, azt írjuk, ergo ez tavasz. A vélekedés logikája könnyen átlátható, még akkor is, ha távol áll a lényegtől.

Mert a tavasz valójában nem foglalkozik a naptárral. Helyette az égre hangolódik. Amikor központi csillagunk, a Nap megérkezik a Kos asztrológiai jelébe, az indítja útjára a valódi tavaszt. Amit a híradásokban „csillagászati” tavasz néven emlegetnek. Ez a kezdet, mégpedig egy újabb évkör indító pontja. Jövő vasárnap, egy hét múlva esedékes. Ezért kapta a „tavaszváró” jelzőt a mai Hétrenéző. Lehetne persze „télbúcsúztató” is, mert a következő már tavasszal röppen az éterbe.

Lássuk, mit hagytunk magunk mögött:

Hold-Algol együttállás. Lelkünk, érzelemvilágunk égi vándora találkozott a „Démoncsillaggal,” a híres, még inkább hírhedt Algollal, akit az asztrológia az egész égbolt legrettenetesebbjének tart. Két marokra fogva rántottuk le a leplet a tévhitről, hogy a keletkezett űrt a valódi és fényes tartalommal tölthessük be.

A Merkúr megérkezett a Halak asztrológiai jelébe. Őszinteség és a másikra hangolódás. Lezárás és az új kezdetekre való felkészülés egyben. Mély gondolatok, nem csak az elme világában. Remek.

Nap és Neptunusz együttállása. A lélek mély rétegeibe kalauzol. Oda, ahol építő álmaid talajt érnek. Szép, egyben megható és magkapó égi történés – nem kevés lehetőséggel.

A hosszú-hosszú ideig kéz a kézben járó Mars és Vénusz most köszön el egymástól. Búcsújuk mentes a szomorúságtól – és akkor még finoman fogalmaztam. Egy olyan elköszönés tanúi lehetünk, aminek földi megtestesülése ígéretes és örvendetes.

Egy érdekes gondolatlabda is felröppent. Nem kisebb témát érintett, mint a pénz és Földanya kapcsolatát.

Régi kedvenc témámat poroltam le a spiritualitással való visszaélés kapcsán. Mert nem méltó rangon aluli célból használni okkult tudást és eszközöket.

Jó dolog aggódni és sajnálkozni. Azaz dehogyis. Hogy miért kerülendő, pontról pontra szedtük össze.

Lássuk ezután, milyen történések és témák várhatók a tél utolsó hetében:

Közeleg egy intenzív energiákat megmozgató Szűz telihold. Bizonyos minőségek aratásának ideje érkezett el – sok más mellett.

A tavaszi napéjegyenlőségre hangolódva a fordulati pontokról is írok pár mondatot. Mert jó tudni, mi a valódi jelentőségük – és ez miként, hogyan gyakorol hatást mindennapi életünkben.

A Vénusz és az Uránusz teremtő erejű, quadrat fényszöge valódi szerelemszabadító erőket ébreszt. Ez már önmagában is izgalmas.

És igen, a Kos jelébe érkező Napról is szól egy bejegyzés, mert a tavasz megérdemli a méltó köszöntést.

Régóta terveztem egy gondolatfüzért a hősiességről. A héten terjedelmet fog kapni.

Leporolok egy írást, ami az ascendens és a Nap viszonyáról szól – mégpedig az életkor tükrében.

Nem unalmas a tél vége, sőt. Égi és földi történések tömkelege ad gondolkodni- és cselekedni valót. A következő hét pedig már a tavasz célegyenesére fordít rá, hogy egy új esztendő, egy új kezdet induljon útjára.

kép: pixabay.com

a kép enyhén csalóka – de közeleg a tavaszba való átlépés ideje

Pin It on Pinterest

Share This