Tudsz tenni. Van erőd. Van lehetőséged. Ez a három, egyenként kétszavas tőmondat a mai bejegyzés lényege. Nem szeretek zsákbamacskát árulni, ezért a legelején tudd: a miérteket és a mikénteket bontjuk ki. Mint általában, most is a végtelen kék ég tükrében, mert a legjobb megoldások rendszerint onnan erednek. Ez a mondás általános és örök érvényű, ennek ellenére írom le: most igaz csak igazán. Ismerkedjünk meg a két főszereplővel. Az ész és az erő, a tudat és a tettvágy planétáival.

Megértés mindenek felett. Erre ösztönöz a Merkúr. Van azonban valami, amiről tudnod kell vele kapcsolatosan. Alacsony szinten működtetett energiái elhitetésre is használhatóak. Amikor valamit beszűkítő, manipulatív módon igyekeznek sulykolni, így késztetve arra, hogy másfelé már nem tekintve egyre inkább a koromsötét, mélyülő kútba essen-zuhanjon tekinteted. És persze hulljanak utána a reményeid is. Szabadságodban áll azonban nemet mondani erre a táncra is. Ha te is úgy gondolod, semmi keresnivalód a félelem zsákutcájában. Mert igenis létezik kiút.

Tettvágy, kezdeményezőkészség és emelő lendület. Ez a trió a Marsé, felfelé célozva. Ez az, amit ritkán tapasztalsz, amikor például a rádióban elérkezik a hírblokk ideje, netán hírportálba futsz. Manapság inkább a félelemkeltés, a rettegés, a belül élő, szívedet és összes zsigeredet markában tartó, állandósult szorongás húrjait igyekeznek megpengetni. Alacsony szinten betalál, emlékezz a vörös bolygó két holdjának nevére: Phobos és Demios. Félelem és rettegés. És ehhez még csak Las Vegasig sem kell elmenned, mint a reszketős film-klasszikusban. Mert házhoz jön. Pontosabban: házhoz szeretnék szállítani, de nem muszáj ajtót nyitnod a futárnak. Rajtad áll.

Mit kell érdemes tenned ehhez? Fókuszt váltani. Búcsút inteni a ledermedt, kiszolgáltatott attitűdnek. Lényeges: itt még nem kell feltétlenül tudnod, mit teszel. Azt viszont igen – és kételkedés nélkül -, hogy képes vagy tenni. Mivel indítottunk? „Tudsz tenni. Van erőd. Van lehetőséged. Ez a három, egyenként kétszavas tőmondat a mai bejegyzés lényege.”

Az aktuálisan felkínált, égi eredetű multifunkcionális szerszám neve csak elsőre különös. Mars-Merkúr quadrat. Máris kibontjuk, mint gépolaj-illatú, zsírúj láncfűrészt az originál kartondobozából.

Erő a karodban, szikra a szellemedben, és tűz a szívedben. Röviden így foglalható össze a Bika asztrológiai jelébe megérkező Mars üzenete. Frappáns és kiváló. Amennyire tőegyszerű és magától értetődő, akkora galibákat képes okozni a hiánya. Emlékezz: akár bringázol, akár négy keréken gurulsz, jellemzően soha nem jut eszedbe a gumid. Csak akkor, amikor leereszt és szembesülsz az undok ténnyel: ez bizony lapos. Azaz: defekt a javából. Addig olyan természetesnek vetted – teszem hozzá: jogosan -, hogy puhán gördül a járgányod. Végül is az a dolga, nem? Így vagyunk az erővel, ide huzaloz be és köt újra a Bika Mars. Kitűnő erőtér, annyi szent.

Az előző bekezdést egy az egyben a Bika jelébe megérkező, Diadalmenet az álmaidért címet viselő írásból emeltem át. Ritkán kérem, most azonban igen: kattints a linkelt bejegyzésre, olvasd újra. Olyan értékes tudás, aminek felfrissítésére, ha szükséged nincs is rá, mégis kifejezetten jól jön. Különösen most.

Másik kulcsfiguránk az Oroszlán jelében járó Merkúr. Az ő esetében sem kevésbé fontos leporolni, miről is szól; ízelítőként két rövid bekezdés álljon itt – szolgálatodra – a róla szóló tudósításból:

„Egyenes, tiszta és világos beszéd, a kimondott igazság adta beavató felismerésék ideje érkezett el. A „tiszta vizet a pohárba!” üdvözítő minőségét a Merkúrnak köszönhetjük. Kedden délután érkezett meg az Oroszlán asztrológiai jelébe. A világosságra törő kommunikáción túl jó pár dologban támogat.

Tudati beszűkülés esetén nagyszerű tágító-bővítő erőket mozdít meg agytekervényeidben. A rálátás és a növekvő fényesedés nem tűri, nem tűrheti a sötétséget. Ez jó hír neked, ellenben halálos ítélet bizonyos mondatoknak. „Nem tehetem meg.” „Ehhez én kevés vagyok.” „Fel sem tudom fogni.” Idézd fel a többi, ugyanilyen tőről fakadó mondást. Ezt követően lásd őket lengedezni a forró nyári szélben, virtuális bitójukon.”

A két főhőst immár ismered. Kedden és szerdán játszanak össze – és játszanak a kezedre. Aktuális kapcsolódási energiájuk egy 90 fokos fényszög. Ez annyit tesz, hogy Földünkről szemlélve éppen ilyen ívtávolságra látod őket egymástól. De mire is jó egy – szakkifejezéssel – quadrat?

Teremtés, létrehozás. Ötletből valóságot építeni, konkrétumokra törekedni. Légvárakat bonthatsz, valódi, stabil építményeket pedig megalkothatsz. Eszméből életet éltető élménnyé alakító minőség. A sorok között pedig felsejlik az aktivitás, a cselekvés, ami amúgy is áthatja a két égitest szövetségét a tűz miatt. Zárójel: a fényszög nem ismeri az előjeleket, azaz jobban be tudsz rezelni, ha engeded. Ezért kulcsfontosságú, hogy érts, majd – erőd tudatosulásával egy időben – cselekedj.

Tűz. Ég felé törekszik, lobog és lelkesít. Az Oroszlán jele épp úgy a tűz eleméhez tartozik, mint a Mars. Amióta pedig világ a világ, a tűz mindig is a változtatás, az átalakítás energiája volt, van és lesz. Ezért is olyan kitűnő a mostani Mars-Merkúr erőtere.

Magadra öltheted a lehetőségkereső attitűdöt. Nem ígéri ez a két nap, hogy megváltod a világot, bár nem kizárt. Frissítesz, átprogramozol. Ne hidd el, tapasztald meg.

A végére kívánkozik egy zárókérdés: szerinted miért pont a Mars-Merkúr quadrat két napján keresem fel Debrecent és Szegedet a könyves túra első két állomásán? Igen, valóban így van. Jó időben akartam jó irányba lépni, ehhez én magam is ezt az égi történést választottam lámpásnak és iránytűnek.

Tudsz tenni. Van erőd. Van lehetőséged. Ez a három, egyenként kétszavas tőmondat volt a mai bejegyzés lényege. Már a legelején megígértem, tartom. Neked pedig immár nincs más dolgod, mint érteni és lépni.

kép: pixabay.com

erő és megértés – birtokukban a hullámzást már játéknak látod; eltűnik az ijedelem

ezt tudja, kínálja, adja a Mars-Merkúr quadrat

Pin It on Pinterest

Share This