Már rég feladott minden reményt. Az első fél órában még hitt és bízott valamiben. De már annyira elfáradt, hogy az elkerülhetetlennek látszó vég megváltást hozna. Szinte várta a félautomata gépkarabély fémes, kérlelhetetlen hangját, amint csőre húzzák. Retinája előképet vetített a csaknem szánakozó mosolyról. Eljövendő gyilkosát már képtelen volt mély rémülettel és zsigeri gyűlölettel szemlélni.

 

A kő hideg, a térdét nem érzi. A hangot tompák, monotonok. Mintha zsolozsma lenne, pedig csak a túsztárgyaló. Odaküldték, mert nem veszhet senki csak úgy el. Minden terrorakció, emberrablás elengedhetetlen kelléke. Néha őt is lelövik. Nincs szakma kockázat nélkül. De miről susmoroghat három órája? Ennek semmi értelme. Ezeket kifárasztani? A szívósság és könyörtelenség az életük. Nem fog menni. Egy hosszú sorozat a 7,62-es kaliberű megváltókból – tegyen végre pontot mindenre. Mindenre.

 

De mi ez? Mintha az egyik hang megbicsaklana. A görnyedten ülő férfiak fészkelődnek. Tétova tekintetek? Tényleg? Pedig nincs megnyíló oldalajtó s behozott alumínium koffer kötegelt százdollárosokkal. Mégis, valami változik a képletben. Talán mégsem ma kell meghalni? Ahogy a túsztárgyaló szándékoltan lassú mozdulatokkal feláll és feléjük fordul, lassan gördül le a kő és áll össze a kép: a szavak csodát tettek.

A szavak csodát tesznek. Olyan változásokat indíthatnak el, amiket te magad sem feltétlenül hiszel el adott pillanatban. Itt kell hinned. És – ebből adódóan – mondanod. Persze gondolnod is, mert nélküle szó sem fakad.

A példamese drasztikus, mégis érzékletesen szemléli a Skorpió csillagzatának fullánkjánál elhaladó Merkúr energetikáját. A sírból hozhatsz vissza gyakorlatilag bármit. Ehhez kell a felcsavart valóságérzékelésű buksi és a szó. Mert ez a mélyreható, gyökeres változások égi placca.

A szavak teremtő ereje sokszor hangoztatott, már-már közismert minőség. Ehhez emeljük hozzá, hogy átalakítani is épp oly kitűnően képesek. Csütörtöktől a hét legvégégéig remekül alkalmazhatod ezt a mágiát. Ha hozzátágítod hitedet is, valóban nincs akadály.

Másik olvasatában a megértési szinted emelkedik. Talán volt olyan minőség, amit az Istennek se fogadott be a szürkéd. Itt is áttörést érthetsz meg. Azok a fránya, össze-vissza kunkorodó szálacskák végre össze tudnak kapaszkodni. Elindul, lüktet az áramlás és hopp: mér kész is a minőségi megértés, égbe röppen a halleluja!

 A Skorpió csillagzata az égi, isteni titkokat kutatja. Összeáll a kép. A nagytotál. Magasabbról érted meg, amiről visszatérően lepattantál. Azok a – mások számára titoknak számító – minőségek rajzolódnak ki és mutatják meg magukat, amiket sokszor „hiányzó láncszem” néven illet a keresők tömege. A Merkúr lépteivel te már találó vagy.

kép: pixabay.com

megvilágosodás és változtatás – ezt hozza a Skorpió fullánkjánál járó Merkúr

Pin It on Pinterest

Share This