Mi a legszörnyűbb abban, ha mégis kimondod? Őrlődsz. Hezitálsz. De igen. De nem. Megbántom. Félreért. Azt hiszi, arrogáns gyökér vagyok. Esetleg szájzárasnak gondol, ha csuka módjára hallgatok. Mit tegyek? Egyre jobban belehergelem magam. A végén még annyira felb@szatja velem az agyam, hogy egyből leordítom a fejét. Végül is miért ne? Ő tudja, miért kapja. Mert nincs rajta sapka. Például. Vagy már megint füstszűrős cigivel kínál. Ha mezítlábassal, azért. Mi baj lehet egy kis ordítozásból? Az érfalaknak jó, a vér gyorsabban kering, az ütő meg csak nem most áll meg. Nem arrogancia: temperamentum. A délolasznak szabad, nekem nem? Ki mondja meg? Monnyon le!! Igen, ez az. Mielőtt belép a térbe, már a torkának ugrok. Aki az első pofont adja… Nem, nem agresszor. Csak előrelátó. Preventív. Nem is: proaktív. Belép és a haját hátra libbentem, olyat üvöltök. Maga alá piszkít? Az ő baja. Hidegburkolat. Majd felmosom.

Legkésőbb itt nyomd meg a belső mantrázógéped vörös színű „stop” gombját. A fűnyíró gyepet rövidíteni való. Nem arra, hogy a medve meghágja. Az energia, a lendület, az impulzivitás akkor méltó, ha építő-konstruktív módon fogod szekeredbe. Könnyű kibillenni az egyensúlyból, adom. A piros gomb akkor is a szemed előtt, látótered közepén kerekedik. Meddig tart képzeletben megnyomnod, azaz: leállítani magad? Semeddig, elárulom. A másodperc tört részéig.

A frankót úgy is megmondhatod, hogy nem alázod porrá és nem sérted vérig a másikat. Sőt. Így korrekt, mert ez a te pályád. Itt mozogsz otthonosan, a szájkarate éppen az a sport, ahol már szögre akasztottad versenyzői ambícióidat. Mert nyerni nem való, kikapni padig mindenki gyűlöl ki szeret?

Az erősödő kommunikációs késztetéseidet éppenséggel előre vivő módon is használhatod. Az igavonó ló szabadon kocsizható. Befoghatod a halottas szekér elé. Kimért léptekkel teszi meg a temetőig vezető utat. Ugyanúgy alkalmas étket szállító kocsi elé is. A ló azt húzza el, ami elé kötik. Ez éppen így van a te energiáiddal is.

Ha le is tépheted valaki fejét a szavaiddal, elhiszed, hogy ugyanennyi befektetéssel erőt és lelkesedést is plántálhatsz belé? Igen, tényleg így működik. Szombaton ugyanis egy ragyogó trió segíti a pezsdülést. A Nap, a Mars és a Merkúr találkozik egy röpke napig. Két mese is szólt róluk nem is olyan rég. A Nap és a Mars találkozója időben elhúzódó, ez azonban jobb hír a mezei jó hírnél. A Merkúr pedig – hátrál. A hozzá kapcsolódó negatív sztereotípiák olvasztásának lelkes pártolója vagyok.

Erőt vehetsz magadon. Ideje megbeszélni, ami eddig tisztázatlanságként árkot mélyített embertársad és közötted. Korábbi elhatározások esetében a tettek mezejére lépés napja virradt fel. Súlya, ereje túlbecsülhetetlen. Ajándék az égiektől: lényeglátás. Kimaxolva. A legjobb formádat hozva vagy képes esszenciálisan összefoglalni a dolgokat. Ez azonban erőid koncentrálására is igaz. Nincs szétesettség, terméketlen lefety. Ezzel szemben jövőalapozás, a régiből az újba ívelő híd megépítése bizony zsíros lehetőségként kínálja magát. Olyan falat, mai éppen rád várt. Vedd el, megérdemled, a tiéd. És igen: jó étvágyat hozzá!

kép: pixabay.com

elsőre talán szédítő – a Nap-Mars-Merkúr triója így repít előre

Pin It on Pinterest

Share This