2017. Már 11. 0

Telihold a Szűzben

Vasárnap délután telik a Hold a Szűz jelében, ekkor egzakt a Halakban járó Nappal való szembenállása. A Hold égi hátterében a Szűz csillagkép múltból elrugaszkodó lába látható, utalva és rámutatva arra, mi az, amit megérett elengednünk a múlt érzései, netán fájdalmas, magunkkal cipelt tépései, traumái közül. A telihold rávilágít lelkünk azon sötét foltjaira, ahol helye van a rendrakásnak és a múlt visszahúzó erejű lerakódásaiból való elszökkenésnek.

Az érzelmi rendezés ideje van, a legmélyebb rétegekben is pucolni, takarítani tudjuk a régi lerakódásokat. Az érzelmi munka során az „én” fontosságát észrevétlenül átveszi az egységben gondolkodás, helyesebben kifejezve az egységben érzés minősége, ahol önmagunkra nem külön létezőre, hanem a Nagy Egész egy fontos, pótolhatatlan, szerves részére tekintünk. Itt az a fontos, hogy a lüktető, élő organizmus alkotóelemeként jól és rendezetten működjünk.

Vasárnap délután megszülethetnek mélyről jövő felismerések, eljuthatunk olyan összegzésekig, amik segítségével befejezhetjük egy-egy fejezetét életünknek, hogy a következőt új és tiszta lappal kezdhessük meg. Ez az érzelmi véget érés nagyon erősen hordozza magában az új kezdeteket, amik rendezett és egyértelmű, lelkünk mély rezdüléseivel harmóniában működő minőségekből fakadnak.

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!