Bármi történik, a kellő lelkierő a tiéd. Ahogyan az a biztos érzés is: valaki áll mögötted, aki vigyáz rád, ki- és besegít, ha kell. Semmit nem tesz meg helyetted, de amikor szükséges, felhívja a figyelmed valamire, vagy kérdőjeleket kunkorít, hogy elgondolkodhass. Láthatatlan szövetségest kapsz. Nem kér sem elismerést, sem publicitást. A vele való munkádban a legfőbb dolgod: elfogadni, hogy van. Csak úgy segít. Ellenszolgáltatás nélkül, érted.

Erő nélkül nem megy. De nem mindegy, hol lakik az energia. Duzzadhatnak az izmaid, mégsem jutsz egyről kettőre. De a másfél is megugorhatatlan toronyháznak tűnhet, ha hiányzik a belső kraft. Lelkierő, érzelmi tűz, zsigeri szikra hiányában nehéz, szinte lehetetlen a továbblépés. Olyan tűzre gondolj, ami azért mindig, ha mást nem apró, pilácskodó lángocska képében ott szunnyad mélyen legbelül. Ha nem így lenne, nem tudnék írni, te pedig képtelen lennél elolvasni. A belső tűz őrlángként vigyáz rád. Ha elalszik, véged. Nem, nem halsz meg. De már nem élsz. Legfeljebb vegetálsz. Erről azonban nem érdemes beszélnünk, mert éppen azért olvasod e sorokat, hiszen jóval többet vársz életedtől, mint tested működtetése. Az égre néző, csillagfényben fürdőző ember többre hivatott.

Itt van ez a szerda. Jó kis nap. Huszadika, szép, kerek szám. A fókuszt irányítsd a délutánra. Ha egészen pontosan kéne megadnom az időkoordinátákat, ezt diktálnám le: 16 óra 56 perc. Mi történik ekkor? Már csak három perc és vége a munkaidőnek, ha éppen ötig tart rendesen. Ez az október huszadika azonban kivétel. A délután ugyanis vérbő teliholdat hoz. Nap és Hold szembenállása 16 óra 56 perckor tűegzakt.

Érezhető, pulzáló, lüktető Kos telihold. Erő, mégpedig legeslegbelül. Amikor azt érzed: most mindent meg tudsz tenni. A szívedből kiinduló, lüktető áramlás. Tetterőt pumpálva ébreszt fel, ha netán belealudtál volna az életedbe. Gyere vissza, hiszen rólad szól!!

Ha megbillent, összezavar és hullámokat ver a szerda délutáni telihold, hegyezd a füled! Csak és kizárólag azért teszi, hogy figyelj fel arra: mi választ el a belső-külső harmónia megélésétől. Van valami, amit viszont kerülj, mint macska a tüzes sparheltet: ez pedig az önmagadnak beadagolt hazugság. Kurva nagy Meglehetősen agyvelőt rezdítő pofont kaphatsz – saját magadtól.

Erő és tűz, hogy tégy az egyensúlyért. Az érzelmi hullámok nem arra valók, hogy lepisszegd őket. Szükségtelen és hiábavaló úgy tenned, mint ordító gyerkőc anyukája a játszótéren. Neked nem kell vöröslő fejjel csitítanod, majd elvonszolnod belső gyermekedet. Azért ébredt lelkedben intenzív mozgás, hogy figyelj rá. Vedd észre, hallgasd meg szavát és persze: cselekedj!

A Kos-Mérleg tengely is izgalmas, de lépjünk túl rajta. A csillagok világába emelkedve ugyanis jóval többet láthatsz a teliholdból. A Nap ekkor már a Szűz csillagzatának angyali részén lépdel. Angyal, azaz az ember szintje fölötti, őt segíteni hivatott szárnyas támogató személyzet. Igen, ha profán a leírás, akkor is így van, vállalom. Az angyalok teérted vannak, azért léteznek, hogy segíthessenek. Vedd igénybe szolgálataikat, de ehhez jó megszólítanod őket, tisztelettel megbecsüléssel kérni és előre megköszönni, mintha máris célt értél volna.

Biztosan ismersz olyasvalakit a környezetedben, aki az „angyal” szó puszta említésére széles mosolyra fakad. Számára ez a minőség a mesekönyvek lapjaira, netán templomi freskók külső-felső részére száműzött tartalom. Ne törődj vele. Nem hittérítő vagy. Az angyalok nem kérték, nem kérik és soha nem is fogják tőled kérni, hogy lobbizz földi elfogadottságuk emeléséért. Nem törődnek vele, egészen egyszerűen nem az a dolguk.

Nevezheted másképpen is, ha kényelmetlen angyalokban gondolkoznod. A Sors keze. Gondviselés. Szerencsés véletlenek fatális összejátszása. Szinkronicitás. Ezer és egy szinonima passzol az angyali támogatottságra. A szóhasználat erősen másodlagos, a működtetés a lényeg. Mert azzal most a szó legszorosabb értelmében szintet emelkedhetsz.

A szemben álló Hold ugyanis a Halak csillagzatában jár. Annak is a legfényesebb csillagához, az Al Riscához közelít. Az összegzés pontja, szimbiózisban a kiemelkedéssel. A fényábra két halacskájának egyike visszatér, a másik kiemelkedik. Ki és föl, mégpedig a Karma kereke fölé. Itt éri a Holdat a Nappal való farkasszemezése.

Lelkedbe plántálja az érzelmi alapokból kiinduló emelkedést. De nem csak úgy, ahogy lusta városi galamb röppen arrébb hat méterrel, ha a hároméves kisfiú futva utánaered. Valódi, tartós és félremagyarázhatatlan szintemelkedésre gondolj. Minden, valóban fontos dolog a lélek szintjéről indul ki. Még az is, amit hideg aggyal gondolsz végig, érzelemmentes mérnököket is megszégyenítő profizmussal. Annak csírája is egy érzelem volt: gondold végig.

Nem sorsfordító erő. Botorság lenne ezt is rákenni a Kos teliholdra. Mert mi van, ha szerda estére mégsem fordul szédítőt a sorsod? Tévedett a csillagos ég? Balfácán az asztrozófus? Kerüld a túlzott holdhypolást. Nem dél-amerikai szappanopera, hanem telihold. Változtat, módosít. De nem lottóötös-jellegű, hogy mostantól se neked, se gyerekeidnek, se köbükunokáidnak nem kell pénzért dolgoznia. Már ha bölcsebb vagy a nyertesek 95 %-ánál, akik két éven belül a. elverik a nyereményt, b. elverik és súlyos adósságokba süllyednek.

Légy bölcs. A forduló Jupiter segít ebben. A Nap-Hold egzakt szembenállás, azaz a telihold után picivel, még napon belül indul előre. Ezzel elképesztő erőket szabadít fel. A két égi helyzet szimultán megélése már valóban kaput táró erő. Lépj be rajta. Nem nyálat csorgatni nyílt meg előtted, hanem azért: lépj be és emelkedj. Érzelmesen, bölcsen, önmagad legjobbját adva.

kép: pixabay.com

világosan látható, jól követhető utat mutat lelkednek a Kos telihold

Pin It on Pinterest

Share This