Vasárnap kora reggel a Kos jelében telik a Hold, ráadásként az Uránusszal együttállásban, hogy az amúgy sem túl unalmas telihold még egy csavart tartogasson, tovább színezve a palettát. Menyegzőre lép lelkünk ereje cselekedeteink szelídségével; a belső tűz görcsök, vagdalkozás nélkül áll a harmónia szolgálatába, hogy együtt, kéz a kézben adjanak lehetőséget a fejlődésre. Érezhetünk késztetést, feszítő tenni akarást, ami belülről, mélyről tör elő, hogy alanya és tárgya megmutathassa magát, hogy végre életre kelhessen és fejlődésnek indulhasson.

A mostani teliholdnál tutyimutyiságnak nincs helye, a Kos Hold határozott, céltudatos, ám nem lesöprő és erőszakos. Az impulzivitást megélhetjük oly’ módon is, hogy társainkkal együttműködve, motorként, hajtóerőként működünk, a lassabbnak tűnők iránt felébredő legázolási kényszer nélkül. Ahhoz, hogy jól, magas szinten működtessük ezt az energiát, mindössze annyit célszerű tennünk, hogy tudatosítjuk magunkban a lobbanékonyságra való hajlamunkat és felbukkanó erejét pusztítás, harc helyett építő és előre vivő módon kamatoztatjuk. Érzelmi szinten amúgy is a kiemelkedés, a múló dolgok fölé kerülés információja is munkálkodik, mivel a vasárnap reggeli égi helyzetben a Hold mögött a Halak csillagkép Karma kerekéről kiemelkedő halacskája látszódik az égen. Jó tudnunk azt is, hogy a Hold és az Uránusz együttállása príma alkalmat ad valami nagyszerű dologba kezdeni, reformálni, építő módon megváltoztatni minden minőséget, amit idejét múltnak érzünk. Mindkét bolygó a változást jelöli, a Hold állandó változásban, alakulásban kering, az Uránusz pedig a reformálást, a megújítást és nem utolsó sorban a megtisztítást jelöli. Tiszta lappal nekiállni az új kezdeteknek – az üzenet világos.

161016telihold

Érdemes a Mérlegben haladó Napról is szót ejtenünk, aki immár a Szűz csillagkép angyali részénél jár. A telihold okán újfent előtérbe kerül a szárnyas segítőinkhez való fordulás lehetősége, tudva azt, hogy kiválóan alkalmas időben szólíthatjuk most meg őket. Csordultig telt lélekkel, angyali segítséggel valódi tiszta, új minőségekbe érkezhetünk, amihez vasárnap az első, de talán legfontosabb lépéseket tehetjük meg.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This