Jobb nagy levegőt véve önként lépned, mint megvárnod, hogy beteljen a pohár és borítsd a bilit. Sokkal jobb jóval az utolsó csepp előtt cselekedni. Vélhetően már mindkét változatot kipróbáltad. Lényeges a különbség köztük, mégpedig magad miatt:

Az első változat méltó hozzád, arról nem is beszélve, hogy több benne az öröm és a szabadság. A start idejét, módját és a tempót is te határozod el. Tiéd a nyugodt bátorság képzeletbeli érme, később is emlékeztetve érdemedre.

A második verzióra igaz lenne a „katartikusabb” jelző, már ha maga a „katartikus” szó fokozható lenne. De nem az. Felkavaró, de megtisztító és feszültségoldó hatású. Ezt írja az idegen szavak szótára. A boruló éjjeliedény a szerteömlő matéria mellett e három dolgot teszi veled: felkavar, megtisztít, oldja a feszültséged. A kontroll szintje lényegesen alacsonyabb a másik módozathoz képest. Egyvalami azonban közös bennük:

Érzelem-vezérelt döntést hozol. Ha minden jelentős elhatározásodra el tudnád ezt mondani – optimális lenne. Előzzük azért meg a felszaladó szemöldököket: az „érzelem-vezérelt” nem egyenlő zsigeri, ösztönszintű, indulatcentrikus véglény-működéssel. Bizonyos időszakokban pedig mérhető és tervezhető az érzelem-tolulás, több hatóság és hivatalos szerv is kalkulál vele. Csak a két, leginkább kézenfekvő példa: rendőrség és mentők. A sok asztroguru mellett ők pontosan tudják, mikor van új- és mikor telihold.

Mindkettő megmozgat, a telihold egyenesen érzelmi tolulásokat is képes stimulálni, erre vezethető vissza a riasztások megnövekedett száma kék villogós szervezetek praxisában. Minden látszat ellenére nem a Hold hülyít meg és esze ágában sincs összezavarni. Azoknál működik a káosz-faktor, akik amúgy is indulatkezelési problémákkal küzdenek és erős hasonlóságot mutatnak az ösztönlénységgel. Az ok prózaian egyszerű: nincs tisztában azzal, mi vagy ki lakik a lelke mélyén. Ebből pedig valóban adódhatnak galibák, de nem a telihold a saras. Rád pedig egészen másképp: érzelmi stimulációval hat. Ebből pedig cselekvés születik.

Telihold a Mérleg jelében. Pontos ideje: 2023. április 6. csütörtök reggel 6 óra 35 perc. Ekkor egzakt a Kos jelében járó Nap és a Mérleg cikkelyében kocogó Hold szembenállása. Több tucat, egyenként igaz jelző és jellemző közül a harmóniavágyat emelem ki. Olyan jól esne, ha minden történés, hullámzás ellenére és mellett megélnéd a számodra ideális harmóniát. Ez nem feltétlenül azonos a barátod, szomszédod, főnököd harmónia-eszményével. Nem baj.

Lélek, érzelmek, változás. A Hold jellemzéséből ragadtam ki őket. Megérint, hat rád a telihold; most éppen arra ösztönöz: térj vissza az egyensúly útjára. A szemközt lépdelő Kos Nap pedig az újító lépések, az előre vivő, valódi változások testesítője. A „cselekvő én” szerepét mutatja meg minden ember születési képletében. Lépj, tegyél, alakíts, újíts. Nem is akárhogyan: a jövő fényét szem előtt tartva.

Futni, könnyedén szökkenni, lendületesen elrugaszkodni. Mind igaz a Szűz csillagzatának jövőbe érkező lábánál haladó Holdra. Ezt a fajta, kissé légies, mégis: valós lépések megtételére ösztönző hatást érezheted odabent. Nem vánszorogsz, se csiga, se teknős-attitűd nem nehezít. Helyette a gazella, az őz, az agár könnyedsége az, amivel érdemes elmozdulnod. Igen, a kínkeserv szabira ment. A Nap útjának csillagképein túl még egy „apróság” érdemel említést.

Holló. Értékek őrzése, átadása; esszenciális bölcsesség. Valahol mélyen belül – minden felszíni látszat ellenére – érzed, merre kéne, azaz: merre kell menned. A telihold a Corvus égi egyenlítői fényábrájában köszönt rád. Gyönyörű üzenetet küld felettes énednek: soha ne alkudj meg. Pontosan tudod, mi az az eszménykép, az az értékrendszer, ami valójában te magad vagy. Minden érzelmi döntésed, minden változtató lépésed álljon összhangban ezzel az aranystandarddal. Ha csak ezt az egyet megteszed – nem árt akár ki is mondanod -, már nyerőben találod magad. Ha pedig az érkező sugallatokra is figyelsz, mesés hab a tortán.

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This