2018. máj 28. 0

Temérdek teremtő szikra

Kedden kocog keresztül a (most még) a Bika asztrológiai jelében járó Merkúr a Bika csillagképhez tartozó, a Bika hátán lovagló Fiastyúk csillaghalmazon. Kivételesen jó, szikrázó ötletek, sugallatok érkezése várható, amikkel pezsdülő bőséget, termékenységet tudunk teremteni – itt és most, az anyag világában. A Plejádok csillagzatát az Istenek szerelmi fészkének tartották régen, a bolygópályák itt keresztezik egymást; úgy tartották, hogy itt szerelmeskednek az égiek. Az itt elhaladó planéták mindig a termékenység működtetését erősítik, nincs ez másképp a Merkúr esetében sem.

Ez az aspektus támogatja a teremtő tudás megszerzését, amivel felvirágoztatjuk életünket. Ha tervezzük valami nagy fába vágni fejszénket, érdemes ezt a napot is felhasználni az igazán briliáns gondolatok érkezése általi felkészülésre. A Merkúr nemcsak a megértés és megértetés, a kommunikáció bolygója, de a kapcsolatoké és a beavatásé is egyben. Legyünk nyitottak és figyelmesek társaink irányában is, mert könnyen meglehet, hogy valaki ezüsttálcán hozza a legjobb megoldást. Ez az erővonal a gyümölcsöző kapcsolatok fel- és továbbvirágoztatását is szolgálja: megélhetjük, mennyivel produktívabb, ha egynél több ember társul egy bizonyos dolog eléréséért. Megint igaz a képlet (helyesebb fogalmazva most igaz csak istenigazából): az energiák összeadódás helyett összeszorzódnak, hatványra emelődnek ilyen szituációkban.

Van egy indirekt módja is a Fiastyúkban járó Merkúrral való összekapcsolódásra: a keddi napon beszéljünk, énekeljünk, sétáljunk egy jót; avagy végezzünk bármilyen merkúri tevékenységet (magas szintűt, a lopás nem játszik!!) és adjuk át magunkat az ezzel járó kellemes jó érzéseknek. Tegyük mindezt elvárás nélkül, csak és kizárólag a puszta öröm és élvezet kedvéért. Ha meg tudjuk tenni, észrevehetjük, hogy keresetlenül is megtalálnak az égi üzenetek, azok a gyémántocskák, amik a mieink és most izzadás nélkül kapjuk meg őket, hogy nekünk szikrázzanak, bennünket támogassanak.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!