A provokatív címmel igyekszem a február közepi égi helyzet előtt egy kicsit hozzájárulni a szellemi takarításhoz, magyarán: oszlassuk el a (Földről szemlélve látszólagosan) hátráló Merkúrt övező babonákat. De mik is ezek a riasztó hiedelmek? A retrográd Merkúr idején több a baleset, a mellébeszélés, a kommunikációs gebasz – egyszóval valamennyi, merkúri tevékenység és minőség hátráltatást szenved. Már szinte hallom is, hogy innen is, onnan is hangok súgják-mondják-ordítják a példákat, miért is van ez így: megfigyeléseket és tapasztalatokat sorolva. Emlékezz, az önbeteljesítő jóslat működési mechanizmusára: elvársz valamit és az meg is történik, mert megteremted. Itt is erről van szó. Zárójel: igen, tudom, olyanok is homlokráncolva töltögetik betétlapjaikat a motorháztetőre dőlve, akiknek fogalmuk sincs a csillagos ég mozgásairól, szóval nem placebo-hatás. Igazad van. Ilyen esetekben a Merkúr, mint beavató, azaz helyzetbe hozó és így, ezáltal tanító princípiumként jelenik meg, legyen az koccanás, egymás mellett elbeszélés, bármilyen interferencia.

Alapvetés, hogy semmilyen kozmikus hatás nem az emberrel való kiszúrást helyezi működésének fókuszába. A hátráló Merkúr sem. Évente több alkalommal is megfigyelhetjük a mechanizmusát, de érdemes megtisztítanunk a vizsgáló lencsét szemünk előtt, mert elhomályosíthatja pár előítélet-paca. A retrográd mozgás – végtelen leegyszerűsítéssel – több pozitív hozadékot kínál és ad nagyobb munkamennyiségért cserébe. Ha semmi mást nem jegyzel meg róla, ezt elég tudnod. Analógiás példa: megszoktad, hogy a negyedikre felliftezel. Kényelmes és gyors, csak beszállsz, megnyomod a gombot és már ott is vagy rövidke suhanás után. Az elromló lift első impulzusra adhat ugyan bosszankodásra okot, de rögtön egy csokor jó és építő minőséget (is) kapsz. Mozogsz, terheled az izmaidat és egy picit tornázol, mire fellépcsőzöl a célodhoz. Bebizonyítod magadnak, hogy ezt bármikor képes vagy teljesíteni, nem pedig kocsonya-szerű kiszolgáltatottja vagy a villanyáramnak és a felvonónak. Ráébresztheted önmagadat, hogy jó és kellemes ugyan a kényelem, de ha úgy hozza a helyzet, képes vagy bármit megoldani.

Észre kell vennünk a látszólagos bosszantó dolgokban és mögöttük a tanítást. Amikor képesek vagyunk pulykaméreg és zsigeri indulat nélkül szemlélni aktuális élethelyzetünket, végtelenül értékes felismeréseket nyerhetünk, retrográd Merkúr idején bőségesebben. Mindenképpen lépjünk ki az áldozat szerepéből, aki szajkózza, hogy „miért történt velem ez a sok rossz?” Nem ellened – érted történik. Ébredj fel, tanulj belőle! A legfontosabb: ne hagyd, hogy elválasszon fontos dolgoktól. Kerüld el, hogy ebben az időszakban félelemben élj, ne utazz, ne ülj járműre. Ha így teszel, erősíted és vonzod a félelmeket és azok tárgyiasulását. Nem a bolygó okozza, hanem te magad testesíted a tőle való félelemnek adott energiával, ami az egyik legerősebb teremtő energia. Emlékezz minderre a nemsokára ismét hátráló mozgásba kezdő Merkúr kapcsán.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This