2017. márc 30. 0

Teremtő gondolatok

Teremtő gondolatok

 

A péntek este ismét a jegyváltásról szól: a Merkúr elhagyja a Kost és átlép a Bika zodiákusába. Elsődlegesen a termékeny gondolkodás és a biztonságot adó, stabilitásra törekvő szellemiség jellemi a Bika Merkúr energiáit. Hozzá tartozik a rendszerek jobb megértése és átlátása; aki önmagáról azt tartja, nehezen igazodik el az anyagi világ (most sem csak a pénzügyeket sorolva ide) útvesztőjében, most az is könnyebben bukkan rá az összefüggésekre és a miértek láncolatára.

Érdemes kihegyezni figyelmünket, mert az ilyen időszakban érkező ötletek megvilágítják, miképpen tudunk teremteni a rendelkezésünkre álló eszközökkel újszerű módon. A Nap alatt nincs ugyan új, ugyanazok az alapanyagok várnak ránk a hűtőben és a spájzban, de megkaphatjuk azt a receptet, amivel rövidebb idő alatt táplálóbb és finomabb étket készíthetünk el magunk és szeretteink örömére. A Merkúr a beavatás bolygója is, ebben a helyzetben annak felismerése hozza el azt a megvilágosodást, hogy ugyanazokból a dolgokból milyen fantasztikusan más és újszerű minőségek varázsolhatóak, bármi hozzáadott „csodaszer” nélkül. Itt nem az új anyag, hanem az új impulzus, a sugallat a csodaszer, ami a megszokott dolgokból hozza ki a varázslatos, eddig fel nem ismert ízeket, illatokat, lehetőségeket.

Legyünk tudatosak erre az energiára és ne álljunk ellent, ha saját életünkben is működik és megmutat esetleg eddig számításba nem vett lehetőségeket. Ha végignézünk néhány korszakalkotó találmányt és ötletet, rájöhetünk, legtöbbször pont ez az – utólag banálisnak látszó – apróság kellett a világra jöveteléhez, mindössze új szemszögből kellett nézni, vagy a pakli már ismert lapjait újrakeverni, újra kirakni és máris kész a csoda. Amikor pedig patronokat kapunk az égből, azokat érdemes jól felhasználni és teremtő módon felhasználni, eldurrogtatás helyett fődíjat lőve.

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!