Vasárnap és hétfőn áll együtt a Szűz jelében járó Merkúr az Oroszlán csillagkép Béta csillagával, a Denebolával. Ez az Oroszlán farka; amint áthalad a Merkúr ezen a ponton, már kis is lép a csillagképből – nem mehetünk el a nemző rész üzenetének fontossága mellett. Az Oroszlán csillagképe a Nap útja, az Ekliptika fölött fényeskedik, „mindössze” a Regulus, más nevén Cor Leonis, azaz az Oroszlán szíve érinti a Karma kerekét. Az uralkodó „csak” a szeretetét (és semmi mást) nem hoz le a mulandó világba; a valódi, nemes értelemben vett oroszláni őskirály a népét, az övéit mindennél jobban szereti és ez az a pont, amin keresztül kapcsolódik hozzájuk.

A mostani érintettség a Nap útja fölötti, ez az a stáció, ahol már szellemiségünk, értelmünk magában hordozza a múltba látás, a rálátás képességét és a mindent átmosó, legmagasabb intenzitású szeretet vizében is megfürdött, átmosta magát. A vasárnap és hétfő mágiája abban áll, hogy ezeket az erőket teremtő, kreatív módon tudjuk működtetni. A Merkúr segít a gondolataink, kimondott, leírt szavaink által szeretettel és erőinket uralva megteremteni a fényes jövőt a jelenben. Itt ér össze a múlt látásának fontossága, amit a szeretet tisztázott és átnemesített, mert ez az energia támogatja a jövőnk szilárd, ragyogó építőköveinek lerakását.

Ne lepődjünk meg a sziporkázó gondolatokon, az ötletbörzén; fantáziánk (is) szárnyat kap. A Nyilasban járó Szaturnusz „amúgy” is a létrehozás és a konkrétumokra törekvés fényszögén, a quadraton keresztül támogatja a Merkúr-Denebola együttállást. Ez az inspiráció segít kiszűrni a sok-sok ötlet közül azt, ami valóban időtálló, ami igazi érték. Szemünk felnyílik annak meglátására is, mi az, ami csillog, de nem az igazi (netán egyenesen talmi…) és mi az, ami gyémánt, amiből briliánst csiszolhatunk. Két oldalról kapunk olyan minőségű támogatást, amiből nem tudunk valami nem elképesztően jót kihozni. Ha a kettős tagadást leegyszerűsítjük, akkor az egyenlet megmutatja, hogy most rendkívül jó dolgok teremtésének érkezett el az ideje.

kép: https://courtingmadness.wordpress.com/tag/creating-art/

Pin It on Pinterest

Share This