2018. Júl 08. 0

Teremtő szeretet

Hétfő délután halad át a Bika cikkelyében sürgölődő Hold a Bika csillagképében fénylő Fiastyúk csillaghalmazán. Ez a pont az esszenciális termékenység égi otthona, a régi világban úgy tartották, hogy itt szerelmeskednek az istenek, hiszen itt keresztezik egymást a bolygópályák, innen is ered népies neve: az Istenek szerelmi fészke. A Hold minden hónapban elhalad itt, így minden áldott hónapban jó néhány igazán termékeny, bőséget hozó teremtő órát kapunk csak ezt az egy égi vándort vizsgálva. Ami az igazi különlegességet adja a mostani hétfőnek, az a Hold és az Oroszlán asztrológiai jelében járó, egyszersmind az Oroszlán csillagképének fényes szívénél, a Regulus csillagnál tartózkodó Vénusz teremtésre inspiráló quadrat fényszög kapcsolódása.

A szeretet felszabadító ereje mellett most a stabilitást és a biztonság megteremtését is támogatja. A biztonságot azonban nem hideg fejjel, precíz számítások után meghozott döntéseken alapuló tőzsdei tranzakciók hozzák ebben az égi helyzetben: a Hold okán az érzelmesség, a lelki motiváció igencsak erőteljes. Mivel fogyóban van éppen, ezért az elengedést, a megkönnyebbülést ösztönzi, ami elsőre furcsának tűnhet, hiszen miképpen válhatok gazdagabbá, ha az égiek az akarják, hogy szórjam el a holmimat?

Az elengedés a feleslegessé vált dolgokra vonatkozik, szó szerinti és átvitt értelemben egyaránt. Egy kis lomtalanítással (kívül és belül egyaránt) remek helyet teremthetünk új és fényes, valódi biztonságot és nem csak biztonság-illúziót adó dolgoknak. Emlékezzünk a régi képre: most kidobálhatjuk a ballasztot a léggömb kosarából, hogy ezzel a látszólagos „veszteséggel”, az elengedés gyakorlásával emelkedjünk mind magasabbra és magasabbra. Érdemes persze érzelmi beállítottságunkon változtatni és így megelőzni, hogy az egyre szebb és tágasabb perspektíva és a panoráma csodálata helyett a kidobott homokzsákokat sirassuk. Jó tudni azt is, hogy szeretet-munícióból bőségesen kaptunk, lesz mindenre elég, sőt bőven sok is.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!