2018. Júl 11. 0

Terhek nélkül, szabadon

Csütörtökön remek lehetőségünk adódik a kapcsolataink felszabadítására, ami biztonságot ad, mégpedig érezhető, megélhető belső biztonságot. Két föld elemű jegyben járó bolygó működik együtt ezen a napon egzakt módon, mégpedig a Szűz cikkelyében járó Vénusz és a Bikában vándorló Uránusz. A két planéta az emelő erőket ébresztő, jobbá tevő inspirációt adó trigon fényszögön keresztül dolgozik össze. A Szűz Vénuszról említettük korábban, hogy segít rendezni a kapcsolatainkat. A rendbe tevésben ott az érzelmi karbantartás lehetősége is; ilyenkor vehetjük fel a rég elhagyott fonalat, amikor érezzük, hogy fényszálról és nem rozsdás drótról van szó. A kapcsolatok bolygójának égi hátterében az Oroszlán csillagképe fénylik, aki a rálátást, uralást támogatja. Itt a szereteten keresztül tudjuk szemlélni a dolgokat, egy olyan varázslatos szűrőlencsén át, ami sok-sok érzelmi zárványt képes kioldani és rendbe tenni. Adalék, hogy az égi egyenlítő csillagképei közül a Szextáns ábrájába is most érkezett meg Afrodité princípiuma. A Szextáns az az eszköz, ami az égi jelek alapján segíti a földi tájékozódást, az ő „felhasználásával”, a fenti csillagfény iránymutatásával érhetjük el valódi céljainkat.

Ez a csodálatos köntöst húzott Vénusz kap (és ad) emelő inspirációt az Uránusztól. Az ő kapcsán fontos megemlíteni, hogy mostani égi helyzete miatt a felszabadítás és a megtisztítás biztonságot ad. A stabilitáson túl azonban termékenyítő, zseniális sugallatok is érkeznek az Uránusz jóvoltából. Amikor a Bika jelében jár az Uránusz, akkor mindig ott sürgölődnek körülöttünk és értünk a teremtő erők, amik megtisztítanak, amik által szabaddá válhatunk.

A kapcsolódás emelkedést hoz. Nem kell szűkítően és kizárólag arra gondolnunk, hogy a szabadulás és a kapcsolatok relációjából feltétlen véget érés, szakítás sül ki. Egyszerűen csak magasabb szintre lépünk, noha ez a szintemelkedés időnként azzal jár, hogy elengedjük eddigi társunk kezét. Van úgy, hogy bizonyos szakaszokig, kilométerkövekig tart egy-egy társunkkal az utunk, ott pedig lehetőségünk van rá, hogy elköszönjünk tőlük méltó módon, szeretettel. De ez csupán egy „kimeneteli lehetőség”, az égi aspektus számos módon hozza le világunkba a megkönnyebbülést és a tisztulást. Itt játszik az együtt nevetés, a szoros ölelésben, szavak nélkül feloldódó érzelmi rögösödések szépsége ugyanúgy. Rajtunk áll, mit választunk.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!